Champignons bourguignon
Volledig scherm
Champignons bourguignon © 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Champignons bourguignon

Waar beef bourguignon een belletje doet rinkelen, doet champignons bourguignon dat nóg niet. Zonde, dus tijd voor verandering. Vanavond eten we deze winterse klassieker in een vegetarisch jasje. 

Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten (inclusief wachttijd)

Ingrediënten
- 500 g grote champignons
- 2 winterwortels
- 4 uien
- 3 tenen knoflook
- 150 ml stevige rode Bourgogne wijn
- 150 ml groentebouillon
- ½ bos tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 el bloem
- 1 el ongezouten roomboter
- 1,5 kg kruimige aardappels
- 100 ml melk
- 75 g ongezouten roomboter
- zwarte peper en zout

Benodigdheden
pureestamper

Champignons bourguignon
Volledig scherm
Champignons bourguignon © 24Kitchen

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept opwww.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s.