Wat Eten We Vandaag: Chocolade-pretzel popcorn & knoflook-Parmezaan popcorn
Zoet of zout, wat eet jij het liefst? Allebei kan natuurlijk ook. Wij hebben twee heerlijke variaties met popcorn bedacht. De variant met zoute pretzels en chocolade is de perfecte mix tussen zout en zoet. Liever hartig? Ga dan voor de popcorn met knoflook en Parmezaanse kaas.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: variabel/borrel
Ingrediënten:
- 3 el zonnebloemolie
- 100 gr popcorn maïs
- ½ tl zeezout
- 50 gr zoute pretzels
- 75 gr melkchocolade
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl gedroogde tijm
- 40 gr Parmezaanse kaas, poeder of fijne rasp
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
Wetenschappers ontdekken waarom chocola zo’n onweerstaanbaar gevoel geeft in je mond
Het onweerstaanbare gevoel van smeltende chocolade in de mond komt volgens onderzoekers door de manier waarop het de tong smeert. Met die wetenschap kunnen vetarme producten worden ontwikkeld die een heel romig gevoel nabootsen, zoals ijs en kaas. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
PREMIUMKoken & Eten
Vegetarisch eet je voordeliger en hier zie je hoeveel dat scheelt
Minder vlees eten is beter voor je gezondheid en beter voor het milieu. Maar is het ook goedkoper? Inmiddels wel, blijkt uit een kleine prijsvergelijking. En bij de fastfoodketens ben je in elk geval niet duurder uit.
-
Koken & Eten
Eten voor onder 2,50 euro: met deze 5 recepten lukt dat moeiteloos
Lekker koken zonder dat je geld meteen op is? Het kan. Eatertainment geeft vijf budgetgerechten die allemaal minder dan 2,50 euro kosten. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Aardbei crumble muffins
Zin in een zomerse zoete versnapering? Ga dan aan de slag met deze geweldige aardbei crumble muffins. Heerlijk zoet door de aardbeien en extra knapperig door de crumble. Lekker om buiten op te eten in het zonnetje of mee te nemen als tussendoortje voor een dagje uit. -
Wat Eten We Vandaag: 'moink’-balls met mango-barbecuesaus
Moink-balls: ken jij ze al? Het woord moink staat voor de combinatie van rundergehakt en spek, ‘moo’ voor de koe en ‘oink’ voor het varken. De rundergehaktballetjes worden in ontbijtspek gewikkeld en op de barbecue bereid met eiken rooksnippers voor extra smaak.