Wat Eten We Vandaag: Courgette-ravioli met ricotta en geitenkaas
Deze met kaas gevulde courgette-ravioli is een droom voor iedere kaasliefhebber. Doordat je de ravioli maakt van courgetteplakjes is dit een heerlijk lichte maaltijd. De zelfgemaakte saus van geroosterde cherrytomaten maakt de maaltijd helemaal af.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 40 minuten oventijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch, Italiaans
Ingrediënten geroosterde tomatensaus:
- 500 gr cherrytomaten
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 50 ml rode wijn
- 1 el balsamicoazijn
- ½ blokje groentebouillon
- ½ tl zwarte peper
- 100 ml water
- 200 gr trostomaten
Ingrediënten courgette ravioli:
- 100 gr geitenkaas
- 250 gr ricotta
- 1 el gedroogde oregano
- ½ tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 1½ courgette
- 2 el olijfolie
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 takje basilicum
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Perenslof met kokosyoghurt
Deze perenslof heeft een zoete doch frisse smaak vanwege de combinatie van peren en honing met walnoten en kokosyoghurt. Heb je geen sloffenring? Kies dan voor een springvorm. -
Wat Eten We Vandaag: Hartige pannenkoek met zalm, spinazie en tuinerwten
Zoete pannenkoeken zijn natuurlijk lekker maar wissel ook eens af met een hartige variant. Bijvoorbeeld deze pannenkoek met zalm, roomkaas en lekker veel groenten. Ideaal als je eens wilt uitpakken met de lunch, maar ook als luxe brunch in het weekend. -
PREMIUMVideo
Rob Clarijs uit Zierikzee is de beste barista ter wereld
ZIERIKZEE - Het geheim van een goede kop koffie? In elk geval niet de duurste bonen en ook niet de duurste machine. Zolang je maar weet hoe je ermee om moet gaan. Rob Clarijs kan het weten; de Zierikzeeënaar is verkozen tot beste barista ter wereld. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta culurgiones met salie-tomatensaus
Deze bijzondere pastasoort vindt zijn oorsprong in het prachtige Sardinië. De pasta lijkt in de basis op ravioli, maar de vulling en vouwtechniek maakt het net even anders. De culurgiones worden namelijk gevuld met aardappel en de randjes lijken geborduurd, net kunst. -
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan.
-
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
-
-
Getest: Dit is de beste vrijstaande vaatwasser
Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMKoken & Eten
Ultieme nachtelijke antikaterhap is 20 jaar: ‘Als er hard kapsalon werd geroepen, wist ik genoeg’
De ultieme nachtelijke antikaterhap, beruchte caloriebom, hartaanval in een bakkie, hij is jarig! Wie? De Kapsalon natuurlijk. De wereldberoemde Rotterdamse stapelsnack - patat, vlees, knoflooksaus, gesmolten kaas en sla - bestaat twintig jaar. Vet man.