Wat Eten We Vandaag: Dillepesto met walnoot en ricotta
Zelfgemaakte pesto maak je in een handomdraai. In tegenstelling tot de klassieke pesto met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas maken we deze versie met dille, walnoot en ricotta. Ideaal als dip bij een borrel of heerlijk om te verwerken in een visgerecht.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal porties: ongeveer 1 potje van 150 gr
Categorie: Borrelhapjes & snacks
Ingrediënten:
- 40 gr walnoten
- 15 gr verse dille
- 35 gr verse spinazie
- ½ teentje knoflook
- 1 el citroensap
- ½ tl chilivlokken
- 60 ml olijfolie
- 1 el ricotta
- Snufje zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
Wat Eten We Vandaag: Red velvet naked cake met rood fruit
Red velvet cakes zijn niet meer weg te denken! De roodgekleurde cake is al in vele vormen terug te vinden, maar wij steken ‘m in een nieuw jasje met deze naked layer cake. De taart bestaat uit meerdere lagen met een romige vulling en vers fruit. Dat is genieten. -
PREMIUM6
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas
Een hartige bonbon, dat is nog eens een verrassing. Deze bonbon van gerookte zalm vul je met zelfgemaakte kruidenroomkaas, een gouden combinatie. De bonbon is ideaal als je een wil uitpakken tijdens de lunch, maar kan ook als voorgerecht geserveerd worden. -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen?
-
Koken & Eten
Minder afwas en lekker makkelijk: vijf gerechten waarbij de oven het meeste werk doet
Als er iets makkelijk is, dan is het wel een maaltijd die je in één pan of ovenschotel kunt bereiden. Scheelt ook weer in de afwas. -
-
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
PREMIUMKoken & Eten
Minder suiker eten: vooral de manier waarop je het binnenkrijgt is belangrijk
Wordt dit jaar voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vinden de experts. Ze geven vijf concrete tips waarmee je meteen aan de slag kunt.