Wat Eten We Vandaag: Fritto misto met citroenmayonaise
Fritto misto is een typisch Italiaans gerecht en bestaat meestal uit verschillende soorten gefrituurde vis met zelfgemaakt bierbeslag. Gebruik een donker bier voor een ‘zwaardere’ smaak. Liever zonder alcohol? Geen probleem, je kunt het bier ook vervangen voor bruiswater.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: variabel
Ingrediënten:
- 2 ltr frituurolie
- 200 gr bloem
- 1 tl zout
- ½ tl peper
- 2 eidooiers
- 300 ml bier
- 100 gr ansjovisfilet in olijfolie
- 130 gr kabeljauwhaas
- 100 gr bimi
- 100 gr surimisticks
- 4 el mayonaise
- 1 citroen
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom jongeren als Vinicius (18) wel willen maar niet mogen werken: ‘Kan niks met mijn diploma’
Terwijl de krapte op de arbeidsmarkt toenam in de eerste helft van 2022, werden er verschillende oplossingen geopperd. Toch werd één groep mensen over het hoofd gezien: ongedocumenteerden. Ze wonen hier vaak al jaren, maar mogen niet werken. -
Koken & Eten
Dit gebeurt in je lichaam als je 's avonds nog aan het snaaien slaat
We houden er allemaal van om zo nu en dan 's avonds laat een snack te nemen. Sommige mensen beweren dat het niet goed is om heel laat nog iets te eten, omdat je er sneller dik van zou worden. Klopt die bewering? Deskundigen geven het antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Varkenshaas-traybake met spek, champignons en aardappel
Deze overheerlijke traybake bestaat uit varkenshaas in knapperig spek en geroosterde aardappeltjes en groenten. In de tijd dat de schaal in de oven staat, heb je alle tijd om je keuken op te ruimen, zodat je na het eten lekker op de bank kunt ploffen. -
Koken & Eten
Dit is waarom mensen een ayurvedische leefstijl volgen: ‘Ik viel 10 kilo af’
Ayurveda is een van oorsprong Indiase geneeswijze en een van de oudste gezondheidswetenschappen. Het begrip komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘de wetenschap van het leven’. Sommige mensen zweren dan ook bij deze leefstijl, maar wat is het eigenlijk? -
Pizzaketen Domino’s vertrekt uit Italië wegens gebrek aan klanten
Domino’s Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza’s van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het Amerikaanse pizzabedrijf daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino’s in Italië hebben hun deuren gesloten.
-
Wat Eten We Vandaag: Spaanse tortilla met kabeljauw
Tover de mediterrane smaken op je bord met deze Spaanse tortilla met kabeljauw. De Spaanse tortilla is een platte taart op basis van eieren met aardappelschijfjes. Makkelijk te maken en zowel warm als koud te serveren. Je kunt volop variëren met de vulling en eventueel extra groente toevoegen. -
Meer privacy op WhatsApp: voortaan kun je je online-status verbergen en langer berichten wissen
Chat-app WhatsApp wordt op meerdere fronten aangepast om de privacy van gebruikers beter te waarborgen. Zo kun je verbergen dat je online bent en langer je berichten verwijderen. -
Van restaurants die schijfje citroen in rekening brengen tot gratis kan water: laat je niet verrassen op vakantie
‘Coperta’ of ‘couvert’, ‘service not included’, ‘IVA no incluido’: als je op vakantie bent kunnen deze zinnetjes je flink in verwarring brengen. Is dat broodmandje overal gratis? En komen die hapjes die zomaar op tafel verschijnen er gewoon uit vriendelijkheid? Pas op voor deze instinkers.