Wat Eten We Vandaag: Garnalenloempia’s uit de oven
Loempia’s maken zonder te frituren? Jazeker, deze loempia’s maken we in de oven. Lekker krokant en goed gevuld met garnalen, groenten en glasmie. Glasmie is een halfdoorzichtige, dunne noedel die veel wordt gebruikt in loempia’s.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 6 loempiavellen (filodeeg)
- ½ rode peper (zonder zaadlijsten voor milde variant)
- 1 teen knoflook
- 2 el ketjap
- 1 el sambal oelek
- 200 gr garnalen
- 150 gr spitskool
- 75 gr wortel
- 75 gr paprika
- 25 gr glasmie
- 75 gr taugé
- 1 ei
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Knapperige tortilla’s met kip
De Mexicaanse keuken; wij zijn er dol op. De gerechten zijn overheerlijk en vaak helemaal niet moeilijk te maken. Deze knapperige tortilla’s zijn daar een goed voorbeeld van. De tortilla’s zijn bereid met een vulling van kip, mais en kidneybonen. Top de tortilla’s af met crème fraîche en chipotle saus en je hebt een heerlijke maaltijd. -
PREMIUM
Scheveningen wordt toeristentrekker met take-away, maar wat kan er verder in de horeca?
Scheveningen wordt een toeristentrekker met take away. Door de lockdown zit er voorlopig niks anders op, dan badgasten in maart op deze manier te bedienen. Die inschatting maakt Maarten Hinloopen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland - afdeling Den Haag. -
Speel de quiz en maak kans op kookboeken van Pascale Naessens
De populaire Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagde lezers van deze site begin dit jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. Duizenden lezers deden mee. Voor de fans doen we nog eenmaal een winactie. -
BinnensteBuiten: de makers vieren duizendste uitzending met een feestelijk ananasdrankje
Huis, tuin, kook- en natuurtips: ze komen elke werkdag voorbij in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Vanavond is de duizendste aflevering te zien. Een lekker kijkmoment net na etenstijd, vinden de fans. -
Janny van der Heijden onderzoekt de smaak van Nederland: wie eet nog de Hollandse pot?
Zes weken trekt Janny van der Heijden door het land om te achterhalen hoe Nederland eet. Vandaag eet ze de Hollandse pot en daar is zij dol op. Vooral vanwege één ingrediënt dat daarbij hoort: de aardappel.
-
VIDEO
Steekproef: Veel vishandelaren maken er een potje van en informeren hun klanten slecht
Van de Nederlandse viswinkels en viskramen houdt 99 procent zich niet aan de etiketteringsregels, zegt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek. Dat belemmert klanten bij het maken van een duurzame keuze. -
Wat Eten We Vandaag: Kabeljauw in een knapperig pestokorstje
Kabeljauw lijkt op het eerste gezicht misschien een saai stukje vis, maar niets is minder waar. In dit recept wordt de kabeljauw bedekt met een laagje rode pesto en panko waardoor deze een heerlijk knapperig korstje krijgt. Serveer de vis met koolraappuree en balsamico uitjes en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan. -
PREMIUM
Zo wordt shoppen bij lokale winkels makkelijker: ‘Ik heb winkeliers huilend aan de lijn gehad’
Om het voor inwoners uit de Krimpenerwaard makkelijker te maken om inkopen bij lokale winkeliers te doen, is sinds kort de website krimpenerwaardkooptlokaal.nl in de lucht. Een van de initiatiefnemers is Marco Goudswaard (58) uit Krimpen aan de Lek. Hij hoopt zo de leefbaarheid van de dorpskernen te behouden.