Wat Eten We Vandaag: Gegrilde gamba's met romescosaus

Het is zomer! Wat eten we dan? Gamba’s op de barbecue. Serveer daar een zoet-pittige romescosaus bij en je waant je zo in het zonovergoten Spanje. 

Hoofdgerecht: Schaaldieren
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 35

Ingrediënten
500 g gamba’s (rauw en ongepeld)
- 2 el olijfolie
-  zout

Romescosaus
4 puntpaprika’s
- 1 teen knoflook
- ¼ tl zout
- 40 g geroosterde amandelen
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el olijfolie
- ¼ tl chilivlokken

Bimi
400 g bimi
- 4 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 rode chili
- ½ citroen
- zout

Benodigdheden
Vijzel, stalen steelpan

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Bij dit gerecht past een lekkere zomerse rosé. Deze Park Villa is een lichte rosé met aroma’s van zoet rood fruit als aardbei en framboos. Het is mond vullend, fruitig en fris en past prima bij de gamba’s van de bbq met de zoete en licht pittige smaak van de romescosaus.

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Gegrilde gamba's met romescosaus © 24Kitchen