Wat Eten We Vandaag: Gegrilde gamba's met romescosaus
Het is zomer! Wat eten we dan? Gamba’s op de barbecue. Serveer daar een zoet-pittige romescosaus bij en je waant je zo in het zonovergoten Spanje.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht: Schaaldieren
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 35
Ingrediënten
- 500 g gamba’s (rauw en ongepeld)
- 2 el olijfolie
- zout
Romescosaus
- 4 puntpaprika’s
- 1 teen knoflook
- ¼ tl zout
- 40 g geroosterde amandelen
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el olijfolie
- ¼ tl chilivlokken
Bimi
- 400 g bimi
- 4 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 rode chili
- ½ citroen
- zout
Benodigdheden
Vijzel, stalen steelpan
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Bij dit gerecht past een lekkere zomerse rosé. Deze Park Villa is een lichte rosé met aroma’s van zoet rood fruit als aardbei en framboos. Het is mond vullend, fruitig en fris en past prima bij de gamba’s van de bbq met de zoete en licht pittige smaak van de romescosaus.
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea. -
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen. -
Wat Eten We Vandaag: Visnuggets met chilidip
Altijd al eens zelf vissticks willen maken? Wij delen het recept voor visnuggets van kabeljauw. Hier geven we een Aziatische swing aan door panko, kokoscreme en limoen te gebruiken. -
In januari eet Ellen alleen planten: ‘Fris, maar niet frisser dan anders’
Elf dagen heb ik nu niks dierlijks gegeten. Geen vlees, zuivel en eieren. De nieuwsgierigheid naar wat het doet met mijn lijf en hoofd en het besef dat plantaardig eten minder belastend is voor de planeet heeft me dit doen besluiten. In januari eet ik alleen planten. -
Hamburgerbezorger gaat door het lint en krijgt ontslag: ‘Dit gedrag is absurd’
Een hamburgerbezorger die door het lint is gegaan tegen een man, is per direct ontslagen door zijn werkgever Burgerme. Op beelden op de bekende videowebsite Dumpert is te zien hoe de tierende bezorger in het centrum van Nijmegen de man hardhandig vastpakt, hem duwt en hard tegen hem schreeuwt.
-
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe. -
Koken & Weten Zo schadelijk kan het gebruik van een koekenpan zijn
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: wat kan een koekenpan doen met je vruchtbaarheid? -
Wat Eten We Vandaag: Rokerige baba ganoush met zelfgemaakt flatbread
Vandaag proberen we iets nieuws: we leggen de aubergine voor het maken van de baba ganoush niet op de barbecue, maar tussen de hete kolen. Dit geeft een rokerige smaak aan deze vegetarische dip.