Wat Eten We Vandaag: Gekonfijte kippenpoten met frieten en sperziebonen in mosterddressing

Vandaag pakken we uit met gekonfijte kippenpoten en zelfgemaakte frieten. Konfijten is een techniek waarbij vlees langdurig wordt gegaard op een lage temperatuur. Dit maakt het vlees extra mals. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
1 l zonnebloemolie
- 200 ml olijfolie extra vierge
- 4 kippenpoten of -bouten
- (zee)zout en peper
- 1 bol knoflook
- ½ bos tijm
- 1 (bloed)sinaasappel
- 1 citroen

Frieten
1 kg iets kruimige aardappels
- zonnebloemolie voor frituren
- zout

Sperziebonensalade
500 g dunne sperziebonen of haricot verts
- sap van de geschilde citroen en (bloed)sinaasappel
- 2 el mosterd
- 100-150 ml olijfolie extra vierge
- zout en peper
- 60 g blanke hazelnoten
- 1 bos radijzen

Optioneel
100 g zout
- 50 g suiker
- 2 l water

Benodigdheden
Ovenbestendige braadpan of frituurpan, keukenpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Gekonfijte kippenpoten © 24Kitchen
  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.