Wat Eten We Vandaag: Geroosterde bloemkoolsalade met cranberry’s en roze peper
Het fijne aan deze salade is dat hij zowel warm als koud gegeten kan worden. Maak de geroosterde bloemkoolsalade dan ook gerust de dag van tevoren klaar. De dressing houd je apart en voeg je net voor serveren door de salade.
Delen per e-mail
2 personen
Hoofdgerecht/lunch
Bereidingstijd 35 minuten
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 2 el olijfolie
- roze peperkorrels
- zout
- 1 rode ui
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el agavesiroop
- 2 el extra vergine olijfolie
- 2 el cranberry’s
- 1 klein bosje dille
- 100 g spinazie
- 25 g gezouten macadamianoten
Benodigdheden
slacentrifuge
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Witlofschotel met ham en kaassaus
Witlofschotel met ham en kaassaus is het ultieme Nederlandse comfort food als je het ons vraagt. Nu maar hopen dat je ons recept net zo lekker is als dat je hem gewend bent van je moeder. -
Wat Eten We Vandaag: Klassieke spaghetti vongole
Vongolen, of venusschelpen, vormen de perfecte vulling voor een licht pastagerecht. Vongolen koop je bij de visboer of supermarkt. De bijpassende saus maken we op basis van witte wijn, tomaat en peterselie. -
PREMIUMvideo
Vette hap voor veganisten! Emiel en Laurens bezorgen de vegan kapsalon bij je thuis
De vette veganistische hap is een gat in de markt, zeggen de Amersfoortse ondernemers Laurens Bruijn (26) en Emiel Kroon (24). Sinds een paar weken kun je veganistische snacks bij ze bestellen, met als klapper de vegan kapsalon. -
PREMIUMFijn Spul
Dit zijn de favoriete hebbedingen van Herman den Blijker: ‘Deze olie heelt snijwondjes snel’
De favoriete hebbedingen van chef-kok, horeca-ondernemer en televisiepersoonlijkheid Herman den Blijker (62). Hij is elke dinsdagavond te zien in Crisis in de Tent (SBS6, 21.30), waarin hij met Annemarie van Gaal noodlijdende restaurants helpt te overleven. -
Wat Eten We Vandaag: Shepherd’s pie met kastanjechampignons
Traditioneel gezien wordt dit gerecht met lamsvlees gemaakt, maar door het vlees te vervangen door kastanjechampignons maken we het gerecht vegetarisch. De groente wordt bedekt door een rijkelijke laag aardappelpuree, echt een winters gerecht.
-
Koken & eten
André van Duin steelt de show in Heel Holland Bakt: ‘Dit is meer een dood schildpadje’
Drie mannekes, drie vrouwkes. Dat zijn de zes overgebleven kandidaten zoals presentator André van Duin ze noemde tijdens de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt. Gisteren keken er bijna 3,4 miljoen mensen naar de bakwedstrijd. -
Wat Eten We Vandaag: Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip
De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade. -
PREMIUMOver de tong2
Kok Mario proeft en ruikt sinds hij corona kreeg bijna niks meer: ‘Kom bouillon smaakt nu als warm water’
Geur en smaak zijn voor een kok onmisbaar. Wat kun je dan nog doen als je die cruciale zintuigen kwijtraakt door het coronavirus? Kok Mario Eijkelkamp worstelt er nog steeds iedere dag mee.