Wat Eten We Vandaag: Geroosterde dorade met gepofte groentes en krieltjes

Vandaag gaan we aan de slag met een hele dorade. Deze serveren we samen met gepofte groentes en krieltjes. Tip van de chef: mocht je geen tijd hebben om een trip naar de visboer te maken kun je als alternatief (regenboog)forel kopen in de lokale supermarkt.

Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 - 20 minuten

Ingrediënten
- 2 hele dorades
- olijfolie
- (grof zee)zout en peper
- 2 citroenen
- 5 takjes rozemarijn
- 5 takjes tijm
- 6 tenen knoflook
- 300 g krieltjes
- 1 courgette
- 300 g haricot verts
- 150 g geroosterde paprika’s (pot)
- 100 g basilicumpesto

Benodigdheden
2 bakplaten met bakpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
geroosterde dorade © 24Kitchen
  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.