Volledig scherm
Gevulde paprika met braadworst & parelcouscoussalade © 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Gevulde paprika met braadworst & parelcouscoussalade

Parel couscous ofwel Israëlische couscous is vergelijkbaar met de kleinere Marokkaanse couscous variatie, maar heeft een wat fijnere smaak en andere textuur. Als je niet zo van de Marokkaanse couscous houdt, lust je misschien wel deze variant. 

Voor 2 personen
Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten
Parelcouscoussalade:
- 150 g parelcouscous
- 80 g feta
- 5 zongedroogde tomaten
- 2 el gesneden peterselie
- 3 el extra vierge olijfolie
- 3 el natuurazijn (wit)
- Zout

Gevulde paprika:
- 4 paprika’s
- 2 braadworsten
- Halve rode ui
- 1 teen knoflook
- 150 g tomatenpuree
- 1 el verse of gedroogde oregano
- 1 el olijfolie
- Selderijzout

Bereiding
1. Verhit de oven voor tot 200 graden Celsius.

2. Snijd van 2 paprika’s de toppen af en verwijder de zaadjes. Bewaar de paprika’s en de toppen voor later.

3. Snijd de overige 2 paprika’s in blokjes. Pel en snijd de rode ui in blokjes. Pers de teen knoflook. Snijd de braadworsten open en haal het gehakt eruit.

4. Doe de olijfolie in een pan en verhit het op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, braadworstgehakt en de paprikablokjes toe.

5. Hak het braadworstgehakt in stukjes met een spatel terwijl je het bruinbakt. Bak het geheel 4 minuten tot het gehakt gaar is. Voeg de tomatenpuree, selderijzout en oregano toe. Roer goed tot de saus wat dikker is.

6. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Vul de 2 paprika’s met de vulling uit de pan. Plaats de dakjes op de gevulde paprika’s. Bak de paprika’s 20 minuten in de oven.

7. Terwijl de paprika’s in de oven staan, kun je de parelcouscous salade voorbereiden.

8. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Giet de couscous uit in een zeef. Doe de couscous in een kom en sprenkel er een beetje olijfolie erover. Mix het daarna goed zodat de couscous niet plakt terwijl hij afkoelt.

9. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Verkruimel de feta. Maak een simpele dressing door de olijfolie, natuurazijn en wat zout goed te mengen in een kom. Mix de couscous, zongedroogde tomaten, feta, peterselie en dressing in de kom.

10. Serveer de gevulde paprika’s met de couscoussalade.

Kijk voor meer recepten op 24Kitchen.nl

Eetsmakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van Koken&Eten: