Wat Eten We Vandaag: Harissa-zalm met kool, yoghurtsaus en platbrood

Zalm, maar dan anders. We bereiden ’m in een pittige harissamarinade. Dit is een pittige saus uit Noord-Afrika. Iets té pittig? Blus dan af met de zojuist gemaakte yoghurtsaus. 

Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Spitskool
1 spitskool
- 2 el olijfolie
- zout en peper
- 1 citroen

Zalm
3 el harissa
- 3 el olijfolie
- zout
- 4 zalmfilets zonder huid

Yoghurtsaus
1 teen knoflook
- ½ bos dille
- 150 ml Griekse yoghurt
- zout

Serveren
1 Arabisch platbrood

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Zin in wijn? Ga bij dit recept eens voor de chardonnay van Tall Horse. Deze Zuid-Afrikaanse witte wijn heeft fijne mineralen en een zachte smaak met een heerlijke geur van citrusvruchten en ananas. Lekker bij deze zalm en andere visgerechten.

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Harissa-zalm met kool, yoghurtsaus en platbrood © 24Kitchen