Wat Eten We Vandaag: Hartige cake met halloumi en olijven
Een cake, maar dan anders. Deze cake is namelijk gevuld met hartige ingrediënten: de halloumi, olijven en zongedroogde tomaten zorgen voor een heerlijke verrassing. Ideaal als tussendoortje en bovendien ook heel handig om mee op pad te nemen.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 55 minuten oventijd)
Aantal porties: 12 plakken
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 140 gr halloumi
- 50 gr groene olijven
- 50 gr zwarte olijven
- 80 gr zongedroogde tomaten
- 1 takje verse oregano
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 50 ml melk
- 100 ml olijfolie
- 1 el Provençaalse kruiden
- 1 el dukkah kruiden
- 1 tl zwarte sesamzaadjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gele curryhummus
Hummus is een voedzame dip en smaakt heerlijk bij een stukje brood of rauwkost. Bovendien is het heel gemakkelijk om zelf maken, zeker met dit recept op basis van kikkererwten, kurkuma en gele currypasta. -
Koken & Eten
Minder je met brood en pasta, dan passen deze vijf recepten goed bij jouw eetwijze
Afgelopen maand zochten we weer meer naar diëten. Ook koolhydraatarme recepten staan in de belangstelling. Eet jij ook minder koolhydraten, probeer dan zeker deze recepten van Eatertainment. De meeste zijn makkelijk en snel klaar te maken. -
PREMIUM2
Geen opvolgers voor de wijnbouw: ‘Een wijngaard is niet alleen maar romantiek’
Wijnboeren kunnen geen opvolgers vinden waardoor wijngaarden verdwijnen. Zorgelijk, vinden wijnboeren in de Achterhoek. ,,Nu weten we hoe we goede wijn kunnen maken, maar hebben we geen opvolgers.” -
Wat Eten We Vandaag: Zalm op een rookplank
Door zalm op een rookplank op de barbecue te bereiden, krijgt de vis een extra aromatische en rokerige smaak. De rookplank wordt vooraf geweekt in water, zo blijft de vis sappig en wordt deze botermals. Je hoeft de zalm tussendoor niet om te draaien, dat is nog eens makkelijk. -
Wat Eten We Vandaag: Pita pizza quattro formaggi
De bekende pizza quattro formaggi, oftewel de pizza met 4 kazen, kennen we allemaal. Dit keer niet op een klassieke pizzabodem, maar op pitabroodjes. Lekker, makkelijk én snel klaar.
-
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
Met video7
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs.