Wat Eten We Vandaag: Indiase bombay burger

Ooit gehoord van Vada Pav? Het is een Indiaas gerecht gemaakt van een gefrituurd aardappelmengsel op een wit broodje met chutey. En dat is dus helemaal vegetarisch! 

Hoofdgerecht: groente
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

Vada pav
500 g kruimige aardappels
- zout en peper
- 3 cm verse gemberwortel
- 2 tenen knoflook
- 1 groene peper
- neutrale olie om in te frituren en te bakken
- 3 tl kerriepoeder
- 250 g kikkererwtenmeel (besan) + om in te paneren
- ½ tl bakpoeder
- 200 ml water
- 4 witte bolletjes

Kokosknoflookchutney
3 groene chilipepers
- 1 citroen
- 1 teen knoflook
- 100 g geraspte kokos
- 8 el water

- 4 el mangochutney (pot)

Benodigdheden
Pureestamper of knijper, staafmixer met hakmolentje, pan voor frituren

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Indiase bombay burger © 24Kitchen