Wat Eten We Vandaag: Indiase curry met flatbread

Vandaag staat deze heerlijke Indiase curry met zelfgemaakte flatbread op het menu. Dat klinkt misschien als een tijdrovend klusje, maar je zet dit gerecht in 45 minuten op tafel.

Ingrediënten (voor 4 personen):
Flatbread
- 300 g bloem
- 2 g zout
- 200 ml water
- 2 tl karwijzaad

- 1 bloemkool
- 6 kruidnagels
- Zout
- Zonnebloemolie
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 winterpeen
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 groot blik kikkererwten
- 2-3 el granaatappelpitten
- 2 kaffir limoenen of 1 limoen
- 1 bos koriander
- 1 cm gemberwortel
- Olijfolie
- Hot mangochutney naar smaak
- Optioneel: blik mango op siroop

Garam masala
- 1 el korianderzaad
- 0,5 el karwijzaad
- 1 el mosterdzaad
- 2 kardemompeulen
- 1 el komijnzaad
- 1 el kurkuma
- 1 tl kaneel

Benodigdheden:
- Vijzel, deegroller

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
© 24Kitchen