Volledig scherm
Japanse noedelsalade met mango en reuzengarnalen © Van de saladebar

Wat Eten We Vandaag: Japanse noedelsalade met mango en reuzengarnalen

Een fris en lichte salade uit het kookboek: ‘Van de saladebar’. Deze heerlijke garnalensalade kan als gemakkelijk doordeweeks hoofdgerecht fungeren, maar doet het ook lang niet slecht als voorgerecht bij een etentje.

Hoofdgerecht: schaal- en schelpdieren
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

Japanse noedelsalade
100 g eiernoedels
- 1 tl sesamolie
- 1 komkommer
- 1 mango
- 2 kropjes little gem
- zonnebloemolie
- 500 g rauwe reuzengarnalen (diepvries)
- 4 el maïzena
- 4 el furikake (Japans kruidenmengsel)
- 1 el zwart sesamzaad

Sesamsaus
1 teen knoflook
- 6 el tahin
- 2 el mirin
- 11⁄2 el Japanse sojasaus
- 2 tl suiker
- 1 tl sake (optioneel) zout

Benodigdheden
mandoline of kaasschaaf, wok

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.