Wat Eten We Vandaag: Kip met pesto en spek uit de oven

Een gerecht waar je bijna geen omkijken naar hebt: kip met pesto en spek uit de oven. De rode pesto maak je eventueel zelf op basis van zongedroogde tomaat, cashewnoten en parmezaanse kaas.

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Rode pesto
200 g half gedroogde tomaten (koeling)
- 50 g cashewnoten
- 35 g Parmezaanse kaas
- ¼ tl gedroogde chilivlokken
- 1 teentje knoflook

Kip in ontbijtspek
- 4 enkele kipfilets (circa 400 g)
- zout en peper
- 200 g ontbijtspek

Spinazie en gnocchi
70 g roomboter
- 2 tenen knoflook
-1 kg spinazie
- 400 g verse gnocchi* (koeling)
- 50 g Parmezaanse kaas

Benodigdheden
Grove rasp

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Zoekende naar een wijn passend bij dit recept? Ga eens voor deze rosé van Bree. Een zeer fruitige wijn van rijp fruit met de geur van bramen, frambozen en een vleugje aardbeien. Past heerlijk bij deze Kip Pesto.

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Kip met pesto en spek uit de oven © 24Kitchen
  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.