Wat Eten We Vandaag: Kip Parmezaan met salade van gegrilde groenten
Dit gerecht met een Amerikaanse én Italiaanse touch is de kipschnitzel 2.0. Met andere woorden: krokant gebakken kip met tomatensaus én gesmolten mozzarella. Onweerstaanbaar lekker, zeker in combinatie met de salade van gegrilde groenten.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 2 personen
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 6 el olijfolie
- 2 tl suiker
- 390 gr tomatenblokjes
- 4 kipdijfilets
- 6 el bloem
- 1 ei, losgeklopt
- 6 el paneermeel
- 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- ½ tl gedroogde salie
- ½ tl gedroogde tijm
- Peper en zout
- 1 bol mozzarella, in plakjes
- 2 wortels
- ½ courgette
- 75 gr waterkers
- 40 gr pompoenpitten
- 1 el extra vierge olijfolie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Wrap-pizza met pulled chicken
Het vervangen van een pizzabodem door een wrap zorgt voor een lichtere en minder calorierijke maaltijd. Wij beleggen deze wrap pizza’s met pulled chicken, die je heel makkelijk in een handomdraai zelf maakt. -
Kaas is gezond voor je blijkt uit nieuwe studie, toch wordt Schijf van Vijf niet aangepast
Het eten van kaas is niet slecht voor je. Dat blijkt uit studies die in Amerika zijn gepubliceerd. Zelfs volvette kaas heeft meer gezondheidsvoordelen dan -nadelen, stellen de experts. Kaasmakers en -handelaren in het Groene Hart zijn blij maar de Schijf van Vijf wordt niet aangepast. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
PREMIUM
Woerden krijgt eigen ‘Vlaggetjesdag’: nieuw seizoen feestelijk ingeluid met Nationale Graskaasdag
Woerden krijgt in navolging van Scheveningen zijn eigen variant van Vlaggetjesdag. Daarbij gaat het niet om de landelijke start van de verkoop van nieuwe haring, maar van de malse graskaas. De Nationale Graskaasdag vindt voortaan elke tweede zaterdag van mei plaats.
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Snelle noedels met biefstuk en mango
Dit Oosterse recept met een tropisch tintje zet je binnen no time op tafel. De mango zorgt voor een verrassende zoete toevoeging in dit gerecht. Door de broccoli en wortel kort mee te bakken, krijgen de groenten een lekkere bite. -
PREMIUMKoken & Eten
Stephanie (22) liet 250.000 suikervrije cocktails in blik aanrukken: ‘Doel is om marktleider te worden’
Stephanie Troost (22) deed met haar Lica Drinks een gooi naar de titel ‘Meest Veelbelovende Jonge Ondernemer 2022'. Het bleef bij een nominatie, maar haar pre-mixed cocktails zonder toegevoegde suikers gaan als een speer. Troost zegt proost.