Wat Eten We Vandaag: Kip uit de oven met wortel en mandarijn
Geef een frisse draai aan je kipgerecht met onze kip uit de oven met wortel en mandarijn. De regenboogwortelen en gele biet zorgen voor een kleurrijke touch.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal personen: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 250 gr gele biet
- 600 gr regenboogwortelen
- 4 el olie
- 2 tl 5 spice specerijenmelange
- Peper en zout
- 400 gr scharrelkipfilet
- 6 mandarijnen
- 1 citroen
- 2 el honing
- 4 steranijs
- 3 takjes munt
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Risotto met stoofvlees, haricot verts en pastinaak
Mals vlees met romige risotto, dat is toch hemels? Wij combineren met het fris groene van haricots verts en het zoete van pastinaak. -
Koken & Eten
Havermelk in een paar jaar tijd enorm in populariteit gestegen
We drinken in Nederland nog altijd veel melk van de koe, maar plantaardige ‘melk’ is in opkomst. Vooral havermelk heeft een groeispurt gemaakt. Het is nu zelfs meer in trek dan sojamelk. -
Wat Eten We Vandaag: Hete bliksem met entrecote en rode wijnsaus
Hete bliksem is een typisch oud Hollandse stamppot met appel. We maken deze stamppot helemaal van nu door de combinatie met entrecote en rode wijnsaus. Om het gerecht nog makkelijker te maken gebruiken we appelmoes met stukjes. -
Wat Eten We Vandaag: Zalm in limoen-kokossaus
Deze zalm is royaal bedekt met een heerlijke, frisse kokossaus en wordt geserveerd met peultjes en rijst. Je zet het gerecht binnen een handomdraai op tafel en toch is het een bijzonder gerecht wat je niet dagelijks eet. -
Ben & Jerry's verkoopt hun ijs met koekjesdeeg nu zonder ijs
Elke Cookie Dough-liefhebber herkent het wel: meteen de chunks uit je pint met ijs lepelen. De grootste wens van veel Ben & Jerry's fans wordt na lang wachten vervuld: de chunks worden zonder het ijs, in een zakje, verkocht. En ter ere van het 30-jarig bestaan van deze ijssoort staan er over twee weken nog twee nieuwe Cookie Dough ijssmaken in het vriesschap.
-
PREMIUMDE STARTER
‘Gezonde voeding is een heel goed wapen tegen corona, maar je kunt écht wel een keer een frietje eten’
Vanessa Prinz (53) uit Gorinchem richt zich als orthomoleculair voedingsadviseur op de vraag welke voeding beter bij je lijf past, zodat je beter gaat functioneren. -
Wat Eten We Vandaag: Sinaasappel-rijstevlaaitjes
Deze superleuke sinaasappel-rijstevlaaitjes zijn een heerlijke, frisse variatie op de traditionele rijstevlaai. De rijstevlaaitjes hebben een lekkere, krokante bodem doordat deze is gemaakt van croissantdeeg. Top de vlaaitjes af met slagroom en genieten maar. -
Waarom ananas zorgt voor een tintelende tong (en hoe je dit kunt voorkomen)
Een tintelende tong, prikkende wangen of een ruw gehemelte. Veel mensen herkennen dit vervelende gevoel bij het eten van een verse ananas. Maar hoe komt dat eigenlijk? En kun je het voorkomen? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit.