Volledig scherm
Klassieke garnalenco © Allerhande

Wat Eten We Vandaag: Klassieke garnalencocktail

De hoofdrol in deze cocktail is weggelegd voor de Hollandse garnaal. Met z’n malse, stevige structuur en zachte ziltheid een echte smaakmaker.

Voorgerecht: schelp- en schaaldieren
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten
75 g crème fraîche
- 4 el mayonaise
- 2 el ketchup
- 1 el whisky (Gall & Gall)
- 1 tl citroensap
- 1 tl tabasco
- ½ kropsla
- 300 g Hollandse garnalen
- ⅓ bakje peterselie (à 15 g)

Benodigdheden
4 glazen coupes

Bereiding
1. Meng de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky tot cocktailsaus. Breng op smaak met het citroensap, de tabasco, peper en eventueel zout.

2. Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze.

3. Verdeel 4 mooie slablaadjes als een bedje over de coupes, snijd de rest van de sla in reepjes en verdeel ook over de coupes. Verdeel de garnalen en vervolgens de cocktailsaus over de coupes*. Snijd de peterselie grof en gebruik als garnering.

Eet smakelijk!

*
Is het nodig om garnalen te wassen vooraf? Het Voedingscentrum stelt desgevraagd: ‘Op de verpakking van de garnaaltjes moeten fabrikanten volgens de wet eerlijke en duidelijke informatie zetten voor de consument. Fabrikanten moeten zelf bepalen of het voor de producten wenselijk is dat een gebruiksvoorwaarde als ‘wassen voor gebruik’ er op moet staan. Als op de verpakking niet staat dat de garnaaltjes nog gewassen moeten worden, kun je er dus vanuit gaan dat het volgens de fabrikant niet nodig is. En zeker als op de verpakking staat dat ze direct klaar zijn voor gebruik, kun je daar als consument dus gewoon van uit gaan.’

Voor meer inspirerende Allerhande kerstgerechten, klik hier

Volledig scherm
Allerhande logo © Allerhande

In aanloop naar Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande. 

In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten: