Wat Eten We Vandaag: Klassieke garnalencocktail
De hoofdrol in deze cocktail is weggelegd voor de Hollandse garnaal. Met z’n malse, stevige structuur en zachte ziltheid een echte smaakmaker.
Delen per e-mail
Voorgerecht: schelp- en schaaldieren
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
- 75 g crème fraîche
- 4 el mayonaise
- 2 el ketchup
- 1 el whisky (Gall & Gall)
- 1 tl citroensap
- 1 tl tabasco
- ½ kropsla
- 300 g Hollandse garnalen
- ⅓ bakje peterselie (à 15 g)
Benodigdheden
4 glazen coupes
Bereiding
1. Meng de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky tot cocktailsaus. Breng op smaak met het citroensap, de tabasco, peper en eventueel zout.
2. Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze.
3. Verdeel 4 mooie slablaadjes als een bedje over de coupes, snijd de rest van de sla in reepjes en verdeel ook over de coupes. Verdeel de garnalen en vervolgens de cocktailsaus over de coupes*. Snijd de peterselie grof en gebruik als garnering.
Eet smakelijk!
* Is het nodig om garnalen te wassen vooraf? Het Voedingscentrum stelt desgevraagd: ‘Op de verpakking van de garnaaltjes moeten fabrikanten volgens de wet eerlijke en duidelijke informatie zetten voor de consument. Fabrikanten moeten zelf bepalen of het voor de producten wenselijk is dat een gebruiksvoorwaarde als ‘wassen voor gebruik’ er op moet staan. Als op de verpakking niet staat dat de garnaaltjes nog gewassen moeten worden, kun je er dus vanuit gaan dat het volgens de fabrikant niet nodig is. En zeker als op de verpakking staat dat ze direct klaar zijn voor gebruik, kun je daar als consument dus gewoon van uit gaan.’
Voor meer inspirerende Allerhande kerstgerechten, klik hier.
In aanloop naar Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wetenschappelijk Bewezen Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt. -
Koken & eten Maaltijd steeds vaker uit een doos: zo houd je het toch nog gezond
Steeds meer mensen laten hun warme hap thuis bezorgen. Bakje open, eventueel uitstorten op een bord en aanvallen maar. Handig, maar hoe zorg je dat je ook nog een beetje gezond blijft eten (en geen kamerolifantje wordt)? -
Koken & eten Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea. -
Wat Eten We Vandaag: Tosti met pesto en gegrilde groente
Je kunt alle kanten op met tostibeleg. Wij kiezen dit keer voor een vegetarische variant, rijkelijk belegd met uiteraard kaas en daar voegen we groene pesto, rucola en gegrilde groente aan toe. -
Koken & eten Coronapatiënten die reuk verloren kunnen hun neus trainen
Dat is gek: je ruikt ineens niks meer en je lievelingsgerecht smaakt heel anders. Veel coronapatiënten verliezen hun reuk- en smaakvermogen door het virus. Onderzoeker Elbrich Postma van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is voor deze mensen.
-
Wat Eten We Vandaag: Couscous met gerookte kip en avocadosaus
Wij zijn dol op couscous, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Bovendien zet je het binnen een handomdraai op tafel. Deze keer met gerookte kip en een romige avocadosaus. -
Wat Eten We Vandaag: Thaise rundvleessalade met mihoen
De Thaise rundvleessalade is aangepast aan de smaakpapillen van de Thai. Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan één of geen rode peper in het gerecht. -
Wat Eten We Vandaag: Gado gado wrap met pindasaus
Gado gado met pindasaus is een onmisbaar gerecht bij een Indische rijsttafel. In dit recept hullen we de gado gado salade in een wrap. Gemakkelijk voor onderweg.