Wat Eten We Vandaag: Klassieke hummus
Het geheim van een smeuïge hummus is volgens ons? Een goede hakmolen of foodprocessor. Kook bovendien de voorgekookte kikkererwten. Dat maakt ze nog smeuïger.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 1 (550 gram)
Categorie: borrel
Ingrediënten:
- 450 g kikkererwten uit blik of pot
- 75 gr tahin
- 1 citroen
- 3 teentjes knoflook
- Snufje zeezout
- 1 tl paprikapoeder mild
- Scheutje extra vergine olijfolie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Hier vind je video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Met video2
Roep om statiegeld op álle drankverpakkingen: ‘Alles waar een dop of deksel op zit’
Op alle drankverpakkingen zou statiegeld moeten zitten, niet alleen op blikjes en plastic flessen. Dit zeggen milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux (RNB) en zwerfafvalexpert Dirk Groot naar aanleiding van de invoering van statiegeld op blikjes. -
PREMIUM
Open Huizen Dag: zo prik je door de verkooptrucjes heen
Wil je meerdere huizen die in de buurt te koop staan bekijken? Dat kan op 1 april tijdens de Open Huizen Dag van NVM. Met de tips van Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis ga je goed voorbereid op huizenjacht. -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
Wat eten we vandaag: ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree
Minder koolhydraten eten? Voor deze ovenschotel gebruiken we koolrabi in plaats van aardappel. Dankzij het zoet van de appel en het zuur van de rode kool serveer je een Hollands smaakbommetje. -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht.
-
PREMIUM3
Het lijkt alsof alle aandacht naar de perfecte ambiance gaat, terwijl de Italiaanse keuken diepte mist
Wie in deze te lange winter het mediterrane gevoel mist, kan bij Donna Pazzo in Arnhem even bijkomen. Het middeleeuwse pand met de charmante inrichting doet qua sfeer denken aan een parel in een Toscaanse steeg.Arnhem -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Tomatenrijst met aubergine, spinazie en witte kaas
Grote kans dat je tomatenrijst weleens bent tegengekomen op een menukaart in Griekenland. Het wordt vaak gecombineerd met souvlaki of witvis. Maar je kunt het ook als hoofdgerecht serveren met aubergine, spinazie en witte kaas. -
Koken met Marie: Wortelrepen met banaan en havermout
Deze repen zijn een voedzame snack. Gebruik bananen die echt overrijp zijn, dat maakt de repen lekker zoet.Renkum, Nijmegen, Doesburg, Land van Cuijk, Oost Gelre, West Betuwe, Scherpenzeel, Zevenaar, Beuningen, Aalten, Gennep, Wijk bij Duurstede, Renswoude, Winterswijk, Rozendaal, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Rhenen, Heumen, Wageningen, Druten, Mook en Middelaar, Rheden, Berg en Dal, Buren, West Maas en Waal, Lingewaard, Duiven, Wijchen, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Berkelland, Westervoort, Tiel, Culemborg, Montferland, Doetinchem, Neder-Betuwe, Bronckhorst, Ede, Arnhem