Wat Eten We Vandaag: Krakelingen met citroen en kandijsuiker
Krakelingen herken je aan de specifieke vorm. Het deeg rol je eerst in een lange sliert en dan vouw je het deeg kruislings tot de bekende strikvorm. Top de krakelingen af met kaneelsuiker en kandijsuiker voor een zoete snack.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten (+1 uur en 15 minuten wachttijd)
Aantal porties: 6
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 25 ml halfvolle melk
- 50 gr ongezouten roomboter
- 1 tl instant gist
- 125 gr tarwebloem
- 1 el kristalsuiker
- 1 ei
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 1 el kaneel
- 1 citroen
- 5 gr kandijsuiker
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat we kunnen leren van praten over onze stoelgang: ‘We hebben allemaal weleens diarree’
Mensen vinden het vaak ongemakkelijk om over diarree te praten of om ermee naar de huisarts te gaan. Vaak is deze dunne ontlasting vrij onschuldig, maar wanneer is het slim om naar de dokter te gaan? En wat doe je als een kind diarree heeft? -
Zwarte koffie is het op een na vervuilendste drankje dat we drinken, maar je kunt de schade beperken
Zwarte koffie is het op een na meest vervuilende drankje. Op de eerste plaats? Zijn romige broertje: de cappuccino. Kortom, koffie heeft een grote impact op het milieu. Als consument is het soms moeilijk te bepalen hoe je milieubewust koffie kan drinken. De experts noemen vier belangrijke dingen om op te letten. -
Koken & Eten
Zelf koekjes bakken is zo moeilijk niet: begin eens met deze zandkoekjes of spritsen
Kijk jij ook graag Heel Holland bakt, net als 2,8 miljoen andere Nederlanders, maar kun je nog geen cake bakken? Probeer dan eens iets simpels. Zin om een keer zelf koekjes te bakken? Twee experts geven tips over hoe je koekjesdeeg moet maken en zelf de lekkerste koekjes bakt. -
PREMIUMmet video2
Het ruikt en smaakt als vlees, maar dit patatje zuurvlees van Vera komt uit de 3D-printer
Een frietje met wat? Zuurvlees uit de 3D-printer? Jazeker, Rotterdam heeft er sinds vandaag een bijzonder patatje mèt bij. De klassieke combinatie met zuurvlees, maar dan ‘koe-loos’. Bij de Frietboutique, de bedenker, is deze vegan en prijswinnende snack vanaf nu verkrijgbaar. -
Wat Eten We Vandaag: Chai pumpkin crème brûlée
De warme, romige smaak van pompoen gaat heel goed samen met de kruidige chai. Ga eens voor deze combinatie in de vorm van crème brûlée en je wilt niet meer anders. Bovendien is deze crème brûlée supermakkelijk te maken, je hebt er alleen een beetje geduld voor nodig.
-
Wat Eten We Vandaag: Appeltaart met amandelspijs en noten
Appeltaart, maar dan nét even anders. Vul de taart met amandelspijs en gemengde noten voor een verrassende twist. -
-
-
PREMIUM
Het droomhuis van Daan (27) bleek een complete bouwval: ‘Keurder noemde het een kaartenhuis’
Huizenkopers hebben vaak geen flauw benul van funderingsproblemen, bleek onlangs uit onderzoek. Niet vreemd, als er op Funda vaak niets over staat. Het overkwam Daan (27) uit Utrecht, die bijna een ‘kaartenhuis’ kocht. -
Deze auto's gaan het vaakst meer dan 300.000 kilometer mee
Automobilisten die een hekel hebben aan inruilen doen er goed aan om een auto te kopen die in één van de lijstjes hieronder staat. Het zijn nagenoeg onverwoestbare modellen met motoren die een eeuwig leven lijken te hebben.