Wat Eten We Vandaag: Lichtpittige spareribs in sinaasappelsaus
De spareribs zijn een knipoog naar de Balinese keuken. Voor de liefhebbers: de spareribs kunnen ook op de barbecue bereid worden. Zorg wel dan wel voor een langzame garing.
Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten
Boemboe Bali spareribs
- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode pepers
- 4 kemirinoten
- 4 cm djahé, verse gemberwortel
- 2 spareribs
- 100 ml ketjap medja
Sinaasappel-tamarindesaus
- 2 uien
- zonnebloemolie
- 1 steranijs
- 1 el tamarindepasta
- 500 ml sinaasappelsap
Benodigdheden
vijzel, rasp
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei
Deze ovenschotel zit boordevol groenten en ziet er ook nog eens geweldig uit. De bovenkant bestaat uit toefjes zelfgemaakte aardappelpuree. Onder de laag romige puree zitten verrukkelijke ingrediënten zoals saucijzen, erwten en prei verstopt. -
Wat Eten We Vandaag: Papaja-mangosalade met geroosterde zalm & crispy rijstvellen
Laat je bij deze frisse papaja-mangosalade niet afschrikken door de, voor Nederlandse begrippen, vaak onbekende ingrediënten. Deze haal je met gemak bij de lokale toko. -
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes? -
PREMIUM
Hippe drank nu ook in biervorm: ‘Limoncello thuis maken? Op Google ga je het recept niet vinden’
Wat begon als een limoncello-experiment in de kelder van zijn restaurant in Voorschoten, is nu een nieuw zomers biertje van Westlands/Haagse makelij. Westlander Mart Kamp heeft met zijn Lemon Spirit de handen ineen geslagen met de Haagse brouwerij Kompaan. -
Hoeveel minuten pauze mag je nemen op een werkdag?
Even een rondje wandelen, een broodje eten of snel het nieuws checken op je telefoon; werknemers hebben recht op pauze, maar hoe zit het precies? Mag je zomaar pauze nemen en krijg je dan doorbetaald? Experts beantwoorden zes veelgestelde vragen over het recht op pauze.
-
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde paprikasoep met geroosterde cashewnoten
Dit is een heerlijke soep met geroosterde groenten, die ook nog eens gemakkelijk is om te maken, want de oven doet het meeste werk voor je. De soep krijgt een lekkere romige smaak door de geroosterde cashewnootjes. Kortom: een verrassend gerecht om te serveren. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde hete kip
Op zaterdag pakken we uit! Dat doen we met deze Indische hele gegrilde kip. De Ajam pangang pedis gril je in 30 minuten gaar op het ovenrek. Tip: serveer met gekookte rijst en groente. -
PREMIUMVijf vragen
Waarom sommige mensen grof geld over hebben voor een digitaal eigendomsbewijs
Wereldwijd schaffen steeds meer mensen NFT's aan. Dit zijn unieke, digitale eigendomsbewijzen, vaak aangeschaft met cryptomunten. En ze zijn al lang veel meer dan kunstwerken of kattenplaatjes. Waarom zou je ze kopen en wat zijn de risico's? Vijf vragen over NFT’s.