Eatertainment
Volledig scherm
© Eatertainment

Wat Eten We Vandaag: Limburgs zuurvlees met frietjes

Limburgs zuurvlees is een streekgerecht dat lijkt op stoofvlees en hachee. De smaak is zoet, ondanks dat het vlees wordt gemarineerd in azijn. Dat komt door de toevoegingen van stroop en peperkoek. Dit vlees is heerlijk in combinatie met frietjes.

  1. Utrechters fietsen met verpakkingsvrije kar vol noten, pasta en snoep door de stad: ‘Heeft u een potje mee?’
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Utrechters fietsen met verpak­kings­vrije kar vol noten, pasta en snoep door de stad: ‘Heeft u een potje mee?’

    Wie na een avondje lekker koken naar de plasticberg op het aanrecht kijkt, zal zich misschien afvragen: dit moet toch anders kunnen? Dat is precies hoe vier twintigers op het idee van hun verpakkingsvrije en reizende supermarkt Loos kwamen. Sinds twee maanden fietsen zij met hun winkel door de stad Utrecht. ,,We moeten iets tegen de plasticvervuiling doen.”