Wat Eten We Vandaag: Marokkaanse kippastei
Deze Marokkaanse kippastei is een lekkere combinatie van hartig en zoet, doordat je naast ui en filodeeg ook kaneel en poedersuiker toevoegt. Het kost wel wat tijd, maar het resultaat is om van te smullen.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 uien (circa 350 g)
- 1 bos koriander (50 g)
- 350 g kipfilet of kippendij zonder bot
- Zout en peper
- 2 tenen knoflook
- 60 g roomboter
- 2 tl koekkruiden
- 50 g blanke amandelen
- 1 pak filodeeg (ca. 200 g)
- Kaneel
- Poedersuiker
Salade
- 100 g wortelrasp
- 100 g veldsla
- 12 kalamata olijven
- Olijfolie extra vergine
- 0,5 citroen
- Zout en peper
Benodigdheden:
- Springvorm 24 cm
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Kokosyoghurtblokjes
Noten en dadels kun je gebruiken als een lekkere bodem voor taarten. Maak dit recept ook eens met een mix van andere noten. Rooster de noten eerst in een droge koekenpan, zo krijgen de noten nog meer smaak en dat proef je in het eindresultaat. -
De beste consoles voor op de achterbank
Het is zomer en dat betekent voor veel gezinnen een lange reis met de auto richting de vakantiebestemming. Wil je die rit iets comfortabeler maken of zit jouw kroost niet te wachten op zes uur lang ‘ik zie wat jij niet ziet’ spelen? Zorg dan dat je een handheld of draagbare spelcomputer meeneemt. -
Getest: Dit is het beste koffiezetapparaat
Wat is het beste koffiezetapparaat? En welke heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Koken & Eten
Dit is de kracht van kersen van Nederlandse bodem: 'Ze zijn uitzonderlijk goed dit jaar’
Ze zijn er weer! De roodzwarte vruchten zijn inmiddels rijp genoeg om geplukt te worden, dus de kersenstallen hebben hun deuren geopend. -
Koken & Eten
Tiktokkers scoren met ‘gezonde cola’ waarin ze azijn verwerken
Massaal wordt op het internet de ‘gezonde cola’ uitgetest: een drankje dat even lekker, maar gezonder dan een gewone Coca-Cola zou zijn. De ingrediënten? Azijn die je normaal in je dressing verwerkt en bruiswater. Niet iedereen is enthousiast.
-
Energierekening
Ruud is van de variabele contracten: ‘Met de huidige energieprijzen pakt dat wat minder uit’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ruud Koot (60) uit Amersfoort. -
2
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret. -
Koken & Eten
Dit is waarom wij oranje wortelen eten
De wortelen die wij doorgaans kopen zijn feloranje terwijl er veel meer kleuren wortelen bestaan. Waarom eten wij veel oranje exemplaren? Experts over het oranjegevoel, de mythes en de vermoedelijke echte reden waarom wij deze eten.