Wat Eten We Vandaag: Melanzane met parmezaan en basilicum

Het geheim van een goede Melanzane alla Parmigiana (en eigenlijk elk Italiaans gerecht)? Olijfolie. Het voegt niet alleen extra smaak toe, ook bindt het alle smaken. Laat het dus vooral rijkelijk vloeien. 

Hoofdgerecht: groente
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten
Tomatensaus
- olijfolie om in te bakken (geen extra vierge)
- 3 tenen knoflook
- 800 g gepelde tomaten uit blik
- 1 el kristalsuiker
- peper en zout

Aubergines
- 2 dl bier
- 100 g bloem
- 2 eieren
- peper en zout
- zonnebloemolie om in te frituren
- 4 aubergines
- 100 g parmezaanse kaas
- 250 g buffelmozzarella
- 2 bosjes basilicum

Benodigdheden
Ovenschaal, rasp

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Melanzane © 24Kitchen
  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.