Wat Eten We Vandaag: Millionaire’s shortbread
Millionaire’s shortbread (ook wel bekend als caramel shortbread) bestaat al sinds de 16de eeuw en heeft zijn naam te danken aan de heerlijke, rijke ingrediënten: chocolade, karamel en shortbread. Wij besloten een hedendaagse draai aan het recept te geven door pinda’s toe te voegen aan de karamel.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 2,5 uur
Aantal personen: 10
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 160 gr zelfrijzend bakmeel
- 260 gr kristalsuiker
- 165 gr ongezouten roomboter
- 50 gr witte chocolade
- 60 gr pinda’s
- 3 el water
- 80 ml slagroom
- snufje grof zeezout
- 150 gr pure chocolade
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Kip uit de oven met wortel en mandarijn
Geef een frisse draai aan je kipgerecht met onze kip uit de oven met wortel en mandarijn. De regenboogwortelen en gele biet zorgen voor een kleurrijke touch. -
PREMIUM
Pizza of patat? Andrea (25) wil eens wat anders en zet een keten van Indonesische dorpstoko's op
De 25-jarige Andrea de Fonkert uit Numansdorp was een beetje klaar met de friet, Chinees en pizza die in menig dorp al járen worden aangeboden. In april 2019 opende ze in haar geboortedorp een eigen Indonesische afhaalzaak genaamd Le Toko. Inmiddels zijn er drie Le Toko's - de vierde opent binnenkort - en een pop-upvariant. ,,Met Picnic en KLM zou ik graag een samenwerking aangaan.’’ -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
PREMIUM
Vraag het ons Kunnen papaja's maagbeschermers vervangen?
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt expert Rutger Verhoeff, huisarts, de vraag: klopt het dat papaja kan helpen om maagbeschermers te vervangen? -
Wat Eten We Vandaag: Hartige courgettemuffins met gerookte zalm
Muffins hoeven echt niet altijd zoet te zijn. Dit bewijzen we graag met onze hartige courgettemuffins. De frisse zuivelspread in combinatie met de gerookte zalm en zelfgebakken courgettemuffin zorgt voor een heerlijk geheel.
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta carbonara
Pasta carbonara is misschien wel één van de meest bekende gerechten uit de Italiaanse keuken. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Lazio, maar staat inmiddels op tal van plekken op het menu. Ook bij jou thuis? We helpen je met ons gemakkelijke recept graag op weg! -
Koken & eten Coronapatiënten die reuk verloren kunnen hun neus trainen
Dat is gek: je ruikt ineens niks meer en je lievelingsgerecht smaakt heel anders. Veel coronapatiënten verliezen hun reuk- en smaakvermogen door het virus. Onderzoeker Elbrich Postma van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is voor deze mensen. -
koken&weten Staat jouw kerstboom nog? Maak er iets lekkers van voor je hem op straat zet
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is je kerstboom eetbaar?