Wat Eten We Vandaag: Mosselen, oesters en gamba's van de barbecue
Ooit als eens gehoord van Fregola? Dit is Italiaanse bolletjespasta. Deze variant is al geroosterd wordt als een risotto klaargemaakt in witte wijn en vormt zo de basis van het recept samen met mosselen, oesters en verse gamba’s van de barbecue.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht: schaal- en schelpdieren
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 3 preien
- 500 g gamba’s (niet te klein, rauw, ongepeld met kop)
- 2 el olijfolie
- 2 citroenen
- zout en peper
- 8 grote oesters met zeewier
Mosselen
- 1 kg mosselen
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 150 ml droge witte wijn
- 3 takken dragon
- peper
Dragonboter
- 1 teen knoflook
- 1 bosje dragon
- 150 g roomboter
Fregola
- 1el olijfolie
- 1 kleine prei
- 1 teentje knoflook
- 400 g fregola of parelcouscous
- 1 glas witte wijn
- 1 liter visbouillon
- zout en peper
Benodigdheden
Barbecue met deksel, 2 koekenpannen en een steelpan met metalen handvat
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Maaltijdvervangende repen en shakes zijn ongezond: te veel suiker, te weinig eiwitten
De meeste maaltijdvervangers, bedoeld om mee af te vallen, zijn slecht voor de gezondheid. De shakes en repen bevatten weinig eiwit en veel suikers, concludeert de Consumentenbond na onderzoek. -
Wat Eten We Vandaag: Hete bliksem van peer en appel
Winters weer vraagt om winterse kost. Deze stamppot combineert het zoete en zure van het fruit met het zoute van de spek. Hete bliksem dankt zijn naam aan het feit dat de appels en peren de hitte in het gerecht lang vasthouden. -
PREMIUMOver de tong2
Kok Mario proeft en ruikt sinds hij corona kreeg bijna niks meer: ‘Kom bouillon smaakt nu als warm water’
Geur en smaak zijn voor een kok onmisbaar. Wat kun je dan nog doen als je die cruciale zintuigen kwijtraakt door het coronavirus? Kok Mario Eijkelkamp worstelt er nog steeds iedere dag mee. -
PREMIUM
Borrelhap met echte pieperwijn
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Een bezoekje van een bakgrage foodblogger maakt mevrouw Hamersma wat onzeker, maar meneer Hamersma heeft nergens last van. -
Wat Eten We Vandaag: Broodpizza met gegrilde groenten en feta
Jet laat ons vandaag zien dat er nog veel meer mogelijk is met Turks brood dan we dachten. We maken er een broodpizza van met gegrilde groenten en tijmolie.
-
Wat Eten We Vandaag: Pompoen-plaattaart met chipolataworstjes
Een plaattaart is supersnel klaar en je kan er van alles op doen wat je lekker vindt. Een handig gerecht om je restjes in te verwerken! Wij kiezen deze keer voor pompoen en chipolataworstjes. Dit recept is niet alleen lekker als avondmaaltijd, maar ook heerlijk als borrelhapje. -
PREMIUMvideo
Vette hap voor veganisten! Emiel en Laurens bezorgen de vegan kapsalon bij je thuis
De vette veganistische hap is een gat in de markt, zeggen de Amersfoortse ondernemers Laurens Bruijn (26) en Emiel Kroon (24). Sinds een paar weken kun je veganistische snacks bij ze bestellen, met als klapper de vegan kapsalon. -
Wat Eten We Vandaag: Mixed grill van kip met hummus en parelcouscoussalade
Hét recept voor een mixed grill van kippendij en kippenlever. Om de nodige vitamines binnen te krijgen maken we daar een salade van parelcouscous met een hummusdressing bij.