Wat Eten We Vandaag: Pakora balletjes met glasnoedels
Pakora, kende jij het al? Dit gefrituurde hapje kent in India verschillende uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan gefrituurde stukjes groente, vlees of vis. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben een heerlijk krokant jasje op basis van kikkererwtenmeel. Wij maken pakora balletjes door verschillende groenten met elkaar te mengen en serveren deze met een frisse noedelsalade. Lekker!
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties 2 personen
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 grote ui
- 150 gr wortel
- 6 bosuitjes
- 30 gr (1 handje) spinazie
- ½ komkommer
- 15 takjes koriander
- 1 rode chilipeper
- 125 gr kikkererwtenmeel
- 25 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl garam masala kruiden
- 1 tl tandoori masala kruiden
- 1 tl chilipoeder
- 1 el citroensap
- 1 tl zout
- 135 ml water
- 150 gr glasnoedels
- Zonnebloemolie
- 8 el chilisaus
- 10 gr witte sesamzaadjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Inpakken en zalm eten
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Hoe een tekort aan bubbeltjesplastic mevrouw Hamersma inspireert tot een zalmgerecht. -
PREMIUM
Pizza of patat? Andrea (25) wil eens wat anders en zet een keten van Indonesische dorpstoko's op
De 25-jarige Andrea de Fonkert uit Numansdorp was een beetje klaar met de friet, Chinees en pizza die in menig dorp al járen worden aangeboden. In april 2019 opende ze in haar geboortedorp een eigen Indonesische afhaalzaak genaamd Le Toko. Inmiddels zijn er drie Le Toko's - de vierde opent binnenkort - en een pop-upvariant. ,,Met Picnic en KLM zou ik graag een samenwerking aangaan.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Gele paprikasoep met knapperige tofucroutons
Koudere dagen vragen om warme gerechten om lekker mee op de bank te kruipen. Neem bijvoorbeeld onze gele-paprikasoep; een heerlijk gerecht voor een regenachtige dag. Wij serveren hier knapperige tofu croutons en een flinke dot crème fraîche bij. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta carbonara
Pasta carbonara is misschien wel één van de meest bekende gerechten uit de Italiaanse keuken. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Lazio, maar staat inmiddels op tal van plekken op het menu. Ook bij jou thuis? We helpen je met ons gemakkelijke recept graag op weg! -
Zo eet je op Popcorndag je favoriete snack (maar dan lekkerder en zes keer goedkoper)
Het is vandaag Popcorndag. Een bezoekje aan de bioscoop moeten we nog even uitstellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen popcorn kunnen eten. Uit een zak bij de supermarkt of - veel goedkoper - zelfgemaakt. Het is super simpel.
-
Koken & eten Eigenaar van Chinees restaurant is pijnlijk eerlijk over zijn gerechten: ‘Ik ben niet zo'n fan van onze versie’
Chinees restaurant ‘Aunt Dai’ in de Canadese stad Montreal is ineens heel populair door social media. De eigenaar is op de menukaart extreem eerlijk over de gerechten die erop staan. Sinds een klant foto's van de menukaart postte op Twitter komen er meer klanten op het restaurant af. -
Koken & eten Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea. -
Koken & eten Fit met Pascale Naessens: 'Ik heb geen moment honger gehad, maar voelde me wel fitter’
Duizenden lezers van deze site deden mee aan de Pascale Naessens-challenge de afgelopen anderhalve week. De kookboekschrijfster deelde tien dagen lang drie recepten per dag. De recepten bevatten geen snelle koolhydraten, maar wél rijke producten. Vier deelnemers delen hun ervaringen.