Wat Eten We Vandaag: Paprika-tomatensoep met tortelloni en druiven
Paprika, tomaten en druiven vormen een ogenschijnlijk vreemde combinatie. Toch werken deze ingrediënten ontzettend goed samen in deze romige zoete soep. De tortelloni en walnoten geven het gerecht een hartige twist; een mooie paprika-tomatensoep voor een koude dag.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 60 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 500 gr rode druiven
- 3 el olijfolie
- Peper en zout
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 rode paprika’s, in blokjes
- 450 gr pastasaus Napolitana
- 650 ml water
- 500 gr kaas tortelloni’s
- 55 gr walnoten, fijngehakt
- 250 gr ricotta
- 50 ml walnootolie
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Met deze betaalbare koffie gaat Blokker de concurrentie aan met andere cupjes: 'Dan maar minder marge’
Het begon vorig jaar met een eigen koffiecupmachine. Nu gaat huishoudketen Blokker een stap verder. Vandaag lanceert de winkelketen vier smaken koffie onder de eigen naam. Het is voor het eerst dat Blokker eigen voeding gaat verkopen. Blokker-ceo Jeanine Holscher noemt het een volstrekt logische stap. -
Wat Eten We Vandaag: Zalm in limoen-kokossaus
Deze zalm is royaal bedekt met een heerlijke, frisse kokossaus en wordt geserveerd met peultjes en rijst. Je zet het gerecht binnen een handomdraai op tafel en toch is het een bijzonder gerecht wat je niet dagelijks eet. -
PREMIUM
Gwyneth Paltrow raadt dieet aan om te herstellen na corona. Maar hoe gezond is dat?
Gwyneth Paltrow krijgt de wind van voren van artsen vanwege het dieet dat ze adviseert voor mensen die herstellen van corona. De Britse nationale gezondheidsdienst waarschuwt zelfs voor de tips van Paltrow. -
PREMIUM
Megawinkel Lidl: modernste snufjes én een tapasbar
Zierikzee krijgt de (voorlopig) grootste Lidl van Zeeland. Eentje die helemaal is ingericht met de nieuwste snufjes uit de keuken van de supermarktketen, zo is de belofte. -
Wat Eten We Vandaag: Manhattan chowder met Zeeuwse mosselen
Chowder is een Amerikaanse vissoep. Traditioneel gezien wordt deze soep gemaakt met melk of room. Aardappels zorgen ervoor dat het een dikke en gebonden soep wordt. In deze variant wordt gekozen voor stukjes tomaat ter vervanging van de room. Net even wat lichter dus.
-
Koken & eten
Kiezers willen vlees eten best indammen, maar hun favoriete politieke partij heeft daar vaak geen trek in
Veel Nederlanders willen best minder vlees, eieren en zuivel eten, maar hun favoriete partij in veel gevallen niet. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag verschijnt. -
BinnensteBuiten: de makers vieren duizendste uitzending met een feestelijk ananasdrankje
Huis, tuin, kook- en natuurtips: ze komen elke werkdag voorbij in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Vanavond is de duizendste aflevering te zien. Een lekker kijkmoment net na etenstijd, vinden de fans. -
Wat Eten We Vandaag: Geroosterde bloemkool met gehaktballen in uienjus
Je kunt allerlei kanten op met bloemkool. Rooster de bloemkoolroosjes bijvoorbeeld eens in de oven met wat kruiden en olie. Verrassend lekker is deze maaltijd met gehaktballen en een zelfgemaakte uienjus.