Wat Eten We Vandaag: Paprikastoof met couscous en feta
Deze paprikastoof met couscous en feta is een gerecht om vrolijk van te worden. Door de verschillende kleuren paprika’s is het een kleurrijk geheel en het kan ook nog eens in een pan bereid worden, ideaal toch? Heb je wat over? Gooi het niet weg, maar bewaar het als koude lunch voor de volgende dag.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: Vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 paprika’s in verschillende kleuren
- 2 el olijfolie
- 400 gr pomodorini tomaten uit blik
- 175 ml water
- 150 gr couscous
- Peper en zout
- 40 gr amandelschaafsel
- 3 takjes platte peterselie
- 70 gr feta
- 20 gr zwarte olijvenplakjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Wat Eten We Vandaag: Asian honey garlic potatoes
Asian honey garlic potatoes is een overheerlijk Koreaans bijgerecht. Oorspronkelijk wordt dit recept vaak gemaakt met chilipasta, maar in dit recept gebruiken we sriracha, een pittige chilisaus. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met paksoi. -
Koken & Eten
Waarom je bananen beter niet in de koelkast kunt bewaren
Niets vervelender dan alleen maar groene bananen vinden in de supermarkt of in je eigen fruitschaal thuis. Zeker als je die nog in een smoothie wil mixen voor je ontbijt of een als krachtvoer wil opeten voor je workout. Kan je het fruit sneller rijp krijgen? -
Wat Eten We Vandaag: Courgetti met garnalen in sambaljam
Een lekkere pasta staat supersnel op tafel en verveelt nooit. Vandaag serveren we een gezonde variant: courgetti met garnalen in sambaljam en zeewiercrumble. Courgetti is ‘pasta’ van courgette. Deze variant is lekker pittig, smaakvol en een koolhydraatarme keuze. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen.
-
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
Wat Eten We Vandaag: Chocoladetruffels
Fan van chocolade? Probeer dan eens deze chocolade truffels. Deze heerlijke lekkernij kun je vegan maken en je maakt ze ook nog eens met maar 3 ingrediënten. De truffels zijn zo gemaakt, de koelkast doet de rest van het werk. -
Wat Eten We Vandaag: Risotto van orzo met ossenhaaspuntjes
Door de orzo te bereiden als een risotto in plaats van te koken, krijgt het een romige volle smaak en neemt het de smaak van de bouillon helemaal op. Wij serveren de orzo met ossenhaaspuntjes, spinazie, geroosterde cherrytomaatjes en feta. Een heerlijke combinatie.