Wat Eten We Vandaag: Pita gyros met fetaspread en sla
Guilty pleasure! Een heerlijke pita gyros met tirokafteri. Tirokafte-wat? Dit is het minder bekende zusje van Tzatziki: een Griekse saus op basis van feta. Een frisse tegenhanger bij de gekruide gyros.
Delen per e-mail
Ingrediënten
Fetaspread (tirokafteri)
- 2 rode pepers
- 1 rode paprika
- 200 g feta
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 el olijfolie
- zout en peper
Gyros
- 500 g gebraden varkensrollade
- olijfolie
- 2 el gyroskruiden
Garnituur
- 1 krop ijsbergsla
- 1 grote rode ui
- 300 g middelgrote trostomaten
- 100 g Kalamata-olijven
- 4 grote (volkoren) pita’s
- 150 ml Griekse yoghurt
Benodigdheden
Grillpan, keukenmachine
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen
Een varkensfiletlapje is op het eerste gezicht niet zo’n spannend stukje vlees, maar in dit recept komt de smaken perfect tot zijn recht door de zelfgemaakte mosterdkorst. De varkensfiletlapjes worden geserveerd met geroosterde pompoen uit de oven; een heerlijke maaltijd die binnen een uur op tafel staat. -
Wat Eten We Vandaag: Turkse Pizza
Lahmacun, oftewel: Turkse Pizza. Een snelle hap voor na het stappen? Fout! Als je zelf het deeg maakt, kan het een culinair hoogstandje worden. -
Koken & eten Deelnemers Heel Holland Bakt worstelen met een broodje in de knoop: ‘Wat een hel’
In de derde aflevering van bakshow Heel Holland Bakt krijgen de bakkers het zwaar te verduren. Een brioche blijkt een ingewikkelde puzzel en hoe maak je taartjes die patisserie-waardig zijn? Een zenuwachtige bakker doet het onverwachts heel goed en een goede bakker valt door de mand. -
Wat Eten We Vandaag: Farfalle met kerriesaus en witvis
Farfalle; een lekkere pasta variant in de vorm van een leuk strikje. Deze pasta wordt gecombineerd met een zelfgemaakte kerriesaus en witvis. Een heerlijke maaltijd die je binnen een half uur op tafel hebt staan. -
PREMIUM
Begonnen aan je zoveelste dieetpoging? Streng op rantsoen is zinloos
Na al het lekkers van de afgelopen weken, is het tijd voor een reset: weer goed voor jezelf zorgen. Op dieet dus. De zoveelste keer?
-
Wat Eten We Vandaag: Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca wordt vandaag op een klassieke manier klaargemaakt met tomaat, kappers, olijven, ansjovis en knoflook. Is het avondeten al klaar? Sono affamata! -
Doe mee met de winactie en maak kans op cadeaupakket Pascale Naessens
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Vandaag geven we drie cadeaupakketten weg. -
PREMIUM
Met een bed and breakfast voor bijen op het erf ‘laten zien dat veel bedrijven al goed bezig zijn’
Daan Winkelhorst uit Lintelo spant zich in om bijen en insecten een betere bed and breakfast op het erf te bieden. Hij is ambassadeur van het project Boerenerf: the place to bee.