Volledig scherm
Pittige pulpo met koolsalade © Miljuschka's Street Food Vietnam

Wat Eten We Vandaag: Pittige pulpo met koolsalade

Een heerlijke pittige octopus met koolsalade. Met een beetje geluk heb je rond de feestdagen kans dat je octopusarmen (pulpo) tegenkomt in de supermarkt. Anders koop je een hele octopus bij de visboer of bestel je ‘m online. 

Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten

Pulpo
1 kg verse octopus
160 ml rijstwijn
160 ml water
2 stengels citroengras

Chilipasta
2 stengels citroengras
1 grote sjalot
3 tenen knoflook
1 rawitpeper
75 ml neutrale olie 1 el suiker
1 el vissaus
2 el water

Salade
1⁄4 spitskool
1⁄4 komkommer
1 sjalot
1 wortel
4 el nuoc cham
2 cm gemberwortel
50 g gezouten pinda’s

Benodigdheden
barbecue of grillplaat

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.