Plaattaart met zoete aardappel en groene asperge
Volledig scherm
Plaattaart met zoete aardappel en groene asperge © 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Plaattaart met zoete aardappel en groene asperge

De groene asperges (die vanaf begin februari van Nederlandse bodem komen!) geven kleur aan je maaltijd. Haal de lente in huis met een plaattaart van zoete aardappel met frisse salade. 

Hoofdgerecht/lunch
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 50 minuten (inclusief wachttijd)

Ingrediënten
- 10 vellen filodeeg
- olijfolie
- 2 zoete aardappels
- 2 grote kruimige aardappels
- 150 gr diepvries doperwten
- 50 gr aspergetips
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tl vadouvan
- ½ bos koriander
- ½ rode peper in ringen
- peper en zout
- 2 el gehakte amandelen

Salade (optioneel):
- 150 g veldsla
- 50 g rucola
- 1 kleine rode ui in ringen
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 el citroensap
- 1 el ahornsiroop

Benodigdheden
met bakpapier bekleedde bakplaat, hoge pan met deksel en een pureestamper

Plaattaart met zoete aardappel en groene asperge
Volledig scherm
Plaattaart met zoete aardappel en groene asperge © 24Kitchen

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s.