Wat Eten We Vandaag: Preistamppotje met kabeljauw en spekjes
Nog een paar dagen en de lente breekt weer aan. Om het voorjaar te vieren zetten we een bijpassende stamppot op tafel met prei en witvis. Lekker zout, ziltig en hartig en de salie zorgt voor een verrassende twist.
Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 900 gram aardappelen, geschild en grof gesneden
- 2 preien, in ringen
- 200 gram spekreepjes
- 4 verse kabeljauwfilets
- sap van ½ citroen
- 10 blaadjes salie (of theelepel gedroogde salie)
- 2 theelepels mosterd
- olijfolie om in te bakken
- zout en peper
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.brendakookt.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders?
Bezoek www.brendakookt.nl voor meer recepten. Zij brengt makkelijke maaltijden zonder poespas die je ook na een werkdag op tafel zet. ,,Al zijn we ook niet vies van een lekkere taart of fout toetje.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Na je vijftigste op zoek naar een nieuwe baan: zo verging het Erik en Jan
Nederland telt een recordaantal openstaande vacatures, maar toch ervaren veel oudere werkzoekenden problemen bij het zoeken naar een nieuwe baan. Erik Kuiper en Jan Elzen moesten beiden opnieuw solliciteren na hun vijftigste. Dit zijn hun ervaringen. -
Wat Eten We Vandaag: Draadjesvlees met aardappelen en sperziebonen
Hollandse kost. We gaan aan de slag met authentiek draadjesvlees gemaakt van sukadelappen met aardappels en sperziebonen. En ja, deze bestrooien we met wat geraspte nootmuskaat. -
Koken & Eten
Perry maakt de guilty pleasures van BN'ers: ‘Vegetariërs wilden allemaal vlees’
In restaurants maken we massaal foto’s van mooie gerechten die we vervolgens op social media delen. Maar er zijn van die hapjes waar we nooit over praten omdat we er ons een beetje voor schamen. Om die guilty pleasures draait de nieuwe kookshow met Perry de Man. -
Wat Eten We Vandaag: Gekaramelliseerde speklapjes met rijst
Hollandse speklappen maar dan nét iets anders. We marineren het vlees in een zoete, Aziatische saus op basis van soja en hoisin. Heerlijk met rijst en broccoli. -
Eigenaren zonnepanelen benadeeld bij saldering per maand, CDA stelt Kamervragen
Het CDA heeft in de Tweede Kamer vragen gesteld aan minister Rob Jetten van Klimaat en Energie over hoe energieleveranciers de teruglevering van zonnepanelen verrekenen. De leveranciers moeten op jaarbasis salderen, maar het komt voor dat ze dat per maand doen.
-
Video
Oesters, asperges, chocolade: kun je zin krijgen in seks van eten?
We kunnen nog een paar weken genieten van asperges. Een lustopwekkende groente, als je verhalen daarover mag geloven. Maar bestaat er wel zoiets als eten waar je opgewonden van wordt? En hoe werkt dat dan? -
Koken & Eten
Stad krijgt concurrentie van dorp: ‘Het is net de Harbour Club, maar dan in Alblasserdam’
Ineens was het overal druk in de stad. Elke kroeg zit vol, je kan niet meer reserveren in je favoriete restaurant en je staat weer ouderwets in de file op weg naar het centrum. Maar waarom zou je de stad in gaan als je ook gewoon in de buurt gezellig kan borrelen of goed kan dineren, redeneert foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer. ‘De goede horeca uit de stad neemt steeds meer de wijk naar de regio.’ -
Zo voorkom je een hoge telefoonrekening tijdens de vakantie
Niks zo vervelend als een gepeperde telefoonrekening op je mat, net als je thuiskomt van een ontspannende vakantie. Hoe zit het met je internetverbruik in het buitenland: moet je nou op je MB’s letten, of niet?