Wat Eten We Vandaag: Quinoa met spinazie, cashewnoten en gepofte paprika
Het ongekend succes van quinoa heeft helaas niet bijgedragen aan de correcte uitspraak. Het fonetisch woordenboek leert ons dat het geen kie-noa maar kien-wa (met de klemtoon op de eerste lettergreep) is. Ach, zolang je quinoa bereidt met spinazie, cashewnoten en gepofte paprika is die fout snel vergeven.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht: groenten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 150 g quinoa
- 4 tenen knoflook
- 4 rode paprika’s
- 2 zoete aardappelen
- 2 rode uien
- 60 g cashewnoten
- 150 g babyspinazie
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 el groene currypasta
- 1 bos koriander
- 1 bos munt
- zout en peper
- 6 papadums
Benodigdheden
Pan voor quinoa, ovenschaal, bakplaat, bakpapier, mengkom, blender.
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen
Een varkensfiletlapje is op het eerste gezicht niet zo’n spannend stukje vlees, maar in dit recept komt de smaken perfect tot zijn recht door de zelfgemaakte mosterdkorst. De varkensfiletlapjes worden geserveerd met geroosterde pompoen uit de oven; een heerlijke maaltijd die binnen een uur op tafel staat. -
In januari eet Ellen alleen planten: ‘Fris, maar niet frisser dan anders’
Elf dagen heb ik nu niks dierlijks gegeten. Geen vlees, zuivel en eieren. De nieuwsgierigheid naar wat het doet met mijn lijf en hoofd en het besef dat plantaardig eten minder belastend is voor de planeet heeft me dit doen besluiten. In januari eet ik alleen planten. -
Marktplaats dwarsboomt handel in materiaal bezorgdiensten voor omzeilen avondklok
De mogelijke invoering van een corona-avondklok door het kabinet, heeft een levendige handel in kleding en tassen van bezorgdiensten op gang gebracht. Op Marktplaats.nl worden er tientallen aangeboden voor prijzen variërend van 25 tot 200 euro ‘om de avondklok te omzeilen’. Het online-verkoopplatform is druk bezig om de advertenties te verwijderen, zegt een woordvoerder tegen deze site. -
Wat Eten We Vandaag: Fondue van camembert met vijgensalade
Het Franse gezegde “En faire tout un fromage” betekent letterlijk “Er een hele kaas van maken”. Dat gebruikt men om aan te geven dat iemand met een verhaal flink aan het overdrijven is. En we doen het ook met dit recept. Want vandaag maken we een fondue van hele camembert uit de oven. -
Wat Eten We Vandaag: Gnocchi in gepofte paprika-wortelsaus
Het enige ingewikkelde aan gnocchi is de uitspraak. Dus geen ‘gnokkie’ maar ‘njokkie’. Voor de rest toveren we dit pastagerecht in een handomdraai op tafel met onze segreti di cucina.
-
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe. -
Zo eet je op Popcorndag je favoriete snack (maar dan lekkerder en zes keer goedkoper)
Het is vandaag Popcorndag. Een bezoekje aan de bioscoop moeten we nog even uitstellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen popcorn kunnen eten. Uit een zak bij de supermarkt of - veel goedkoper - zelfgemaakt. Het is super simpel. -
Goeievraag.nl Waarom je sperziebonen beter niet rauw kunt eten
Hoe zit het toch met sperziebonen: kun je die ook rauw eten, net als sommige andere groenten? Uit zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich het afvragen. Bonenexpert Joke Boon geeft antwoord.