Wat Eten We Vandaag: Rodecurryspeklapjes met gepofte zoete aardappel en little gem
Een gerecht waar je ons voor wakker kunt maken: speklapjes - helemaal als ze krokant gebakken zijn en gemarineerd in een rodecurrymarinade. Dit is onze geluksdag.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten
Zoete aardappels
- 4 zoete aardappels
- 1 blik kokosmelk, het bovenste dikke gedeelte (niet schudden)
- ½ limoen
- zout
- 1 lente-ui
Speklapjes
- 4 el rodecurrypasta
- 2 el zonnebloemolie
- 4 speklapjes
Salade
- 2 el kokosmelk (waterige onderkant)
- ½ limoen
- zout en peper
- 4 el zonnebloemolie
- 4 little gems of 1 romaine sla
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Last van Blue Monday? Emilie en Suzan beloven je lekkere gerechten die je kunnen oppeppen
Met hun eenvoudige recepten en activiteiten vliegen de tien dagen quarantaine om, verzekeren de Haagse Emilie Verhaar (23) en voormalig studiemaatje Suzan van Leeuwen (22). Net als die druilerige wintermaanden. Want een beetje optimisme kunnen we deze Blue Monday wel gebruiken. -
Wat Eten We Vandaag: Barbecue beer canned chicken met citrussalade
Bierblikkip, oftewel: beer canned chicken. Een manier van kip bereiden op de barbecue waarbij een bierblik in de kip wordt geplaatst. Het resultaat? Een gelijkmatige garing en een extra krokant jasje. Dat moeten we thuis proberen. -
Als je een van deze drie lunches maakt, is thuiswerken ineens veel minder erg
Thuiswerken is voorlopig nog steeds de norm. Hierdoor is er meer ruimte voor een lekkere en voedzame lunch. Jorrit en Sofie van Daalen Buissant des Amorie van Lekker en Simpel delen drie lekkere lunchrecepten die binnen een handomdraai klaar zijn. -
Wat Eten We Vandaag: Sinaasappel cheesecake glaasjes met mango
Dit lekkere toetje zet je snel op tafel. Ideaal als je zin hebt in iets lekkers, maar ook handig als je eters krijgt. Je kunt dit toetje namelijk heel goed voorbereiden. Na het hoofdgerecht pak je hem zo uit de koelkast, ready to eat! -
Wat Eten We Vandaag: Mixed grill van kip met hummus en parelcouscoussalade
Hét recept voor een mixed grill van kippendij en kippenlever. Om de nodige vitamines binnen te krijgen maken we daar een salade van parelcouscous met een hummusdressing bij.
-
PREMIUM
Boer Matthijs wil de witte motor weer sexy maken: ‘Dit is de ‘single malt’ onder de melk’
Hij werd voor gek verklaard, stuitte op onbegrip van boeren en de banken stonden nou niet meteen te trappelen. Toch liggen anderhalf jaar na de lancering van ElkeMelk de schappen van Albert Heijn dagelijks vol met flessen van Metha 101, Geertje 72 en van zo’n 100 andere koeien uit zijn stal in Molenaarsgraaf. En het buitenland lonkt. ,,Melk moet weer sexy worden’’, zegt ondernemer Matthijs Baan (40). -
Wat Eten We Vandaag: Ricotta-gnocchi met broccolipesto
Zelf gnocchi maken moeilijk? Wij helpen je graag! Met dit recept tover je een heerlijke maaltijd op tafel. De gnocchi wordt gecombineerd met broccolipesto en erwten; een echte smaakexplosie. -
PREMIUM
Lokale bierbrouwers proberen hoofd boven water te houden: ‘Er zal 15.000 liter bier weggegooid moeten worden’
Net als in de rest van de horecasector is het aanpoten voor de bierbrouwers in deze regio. Klagen willen ze eigenlijk niet, maar bij velen is de nood hoog. ,,We zullen 10.000 tot 15.000 liter bier moeten vernietigen.”