Wat Eten We Vandaag: Rollade met kruiden en knoflook
Door er inkepingen in te maken, trekt de smaak van de rozemarijn, tijm en knoflook goed in het vlees. Ziet er nog leuk uit ook. Rollade over? Snijd ’m flinterdun en eet de volgende dag op brood.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 60 min (excl. wachttijd)
Ingrediënten
- ½ bol knoflook
- 1 varkensfiletrollade (à 600 g,
op kamertemperatuur)
- ½ bakje rozemarijn (à 15 g)
- ½ bakje tijm (à 15 g)
- 50 g roomboter
- 4 el (olijf)olie
Benodigdheden
ovenvaste braadpan
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal de tenen los van de halve bol knoflook, pel en halveer in de lengte.
2. Maak met een puntig, scherp mesje 20 inkepingen van 4 cm diep en 1 cm breed in de bovenkant van de rollade. Snijd de takjes rozemarijn en tijm in stukjes van 3-4 cm. Vul de inkepingen in de rollade met de knoflook, rozemarijn en tijm. Bestrooi de rollade met peper en zout.
3. Verhit de boter en olie in de ovenvaste braadpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca. 45 min. Bedruip halverwege met bakvet. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het netje en snijd in plakken.
Tip: Je kunt de rollade 1 dag van tevoren voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en ga verder met stap 3.
Wil je meer informatie over het gerecht? Bekijk het recept op Allerhande
Eet smakelijk!
In aanloop naar Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Bami goreng gamba
Iedere Nederlander kent bami goreng. Ditmaal geen vlees maar gamba’s! Serveer de bami goreng gamba met atjar of seroendeng. -
Monniken leveren hun beroemde Trappist Westvleteren aan huis
De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren zijn begonnen met de levering aan huis van hun wereldvermaarde trappist. Het gaat om een proefproject, waarbij een beperkte hoeveelheid bier de deur uitgaat, verpakt in een kartonnen doos. De Nederlandse fans hebben pech, het is voorlopig alleen voor klanten die in België wonen. -
Wat Eten We Vandaag: Honingwortelgroenten met tahin-citroendip
De honingwortelgroenten kunnen als gezonde snack, of (bij)gerecht bij een Midden-Oosterse mezze, een tafel vol kleine hapjes. Gebruik de citroen-tahindressing als een fris-zure tegenhanger. -
Goeievraag.nl Waarom je sperziebonen beter niet rauw kunt eten
Hoe zit het toch met sperziebonen: kun je die ook rauw eten, net als sommige andere groenten? Uit zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich het afvragen. Bonenexpert Joke Boon geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen
Een varkensfiletlapje is op het eerste gezicht niet zo’n spannend stukje vlees, maar in dit recept komt de smaken perfect tot zijn recht door de zelfgemaakte mosterdkorst. De varkensfiletlapjes worden geserveerd met geroosterde pompoen uit de oven; een heerlijke maaltijd die binnen een uur op tafel staat.
-
Wetenschappelijk Bewezen Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt. -
Koken & Weten Zo schadelijk kan het gebruik van een koekenpan zijn
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: wat kan een koekenpan doen met je vruchtbaarheid? -
Koken & eten Coronapatiënten die reuk verloren kunnen hun neus trainen
Dat is gek: je ruikt ineens niks meer en je lievelingsgerecht smaakt heel anders. Veel coronapatiënten verliezen hun reuk- en smaakvermogen door het virus. Onderzoeker Elbrich Postma van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is voor deze mensen.