Wat Eten We Vandaag: Salade met gegrilde coquilles, nectarine en pistachenoten
Coquilles, ook wel sint-jakobsschelp genoemd, komen goed tot hun recht wanneer je deze grilt. Wij serveren onze gegrilde coquillespiesjes bij een heerlijke, frisse salade met een zelfgemaakte dressing.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 
1 limoen

- 1 tl sojasaus
- 
1 tl verse gember, fijngehakt
- 
2 el suiker

- 12 coquilles

- 1 nectarine

- 1 sinaasappel

- 150 gr komkommer

- 100 gr snoeptomaatjes

- 150 gr botersla

- 45 gr pistachenoten

- 2 el mayonaise

- 1 tl honing

- 5 gr koriander
- 3 el olie

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Koken & eten Met deze tip knoei jij nooit meer met fastfood in de auto
Nu we niet meer in het restaurant kunnen zitten, eten we ons eten na het afhalen steeds vaker in de auto op. TikTok-gebruiker Mariale Marrero deelde een video hoe je je McDonald's eet zonder rommel achter te laten én je hele menu in één hand vasthoudt. -
Koken & eten / Video ‘Jonagoldman’ die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy
De Belg die in het Aldi-filiaal in Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer voorhanden waren, heeft bij de politie een klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie. De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid. -
PREMIUM
Fijn Spul Dit zijn de favoriete hebbedingen van Herman den Blijker: ‘Deze olie heelt snijwondjes snel’
De favoriete hebbedingen van chef-kok, horeca-ondernemer en televisiepersoonlijkheid Herman den Blijker (62). Hij is elke dinsdagavond te zien in Crisis in de Tent (SBS6, 21.30), waarin hij met Annemarie van Gaal noodlijdende restaurants helpt te overleven. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta peperonata met gegrilde paprika
Pasta peperonata is simpel, maar o zo lekker! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor maximale smaak. Een heerlijke avondmaaltijd voor het hele gezin.
-
PREMIUM
halen en brengen Italiaanse hotspot aan Scheveningse haven: eerbetoon aan het vissersdorp met de beroemde kaviaren
Met alles was rekening gehouden. Niet met die vervelende gast corona. Dus blijft het nieuwe restaurant La Liguria nog dicht maar kunnen we al wel naar de mercato in de lucht van zilte zee bij Scheveningen. Dat deden we dus, voor onze rubriek Halen en Brengen. -
Wat Eten We Vandaag: Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten
Duik in de Marokkaanse keuken met onze harira; een Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten. De verschillende specerijen maken van de harira een geurig gerecht, ideaal voor dagen waarop je wel wat ‘comfort food’ kunt gebruiken. -
In januari eet Ellen alleen planten: ‘Fris, maar niet frisser dan anders’
Elf dagen heb ik nu niks dierlijks gegeten. Geen vlees, zuivel en eieren. De nieuwsgierigheid naar wat het doet met mijn lijf en hoofd en het besef dat plantaardig eten minder belastend is voor de planeet heeft me dit doen besluiten. In januari eet ik alleen planten.