Wat Eten We Vandaag: Shakshuka
Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht waarin je eieren pocheert in een mix van tomaten en kruiden. Wij voegen Cheesepop toe aan dit gerecht: knapperige kaasbolletjes van 100 procent kaas die zorgen voor een lekkere bite. Houd je nog wat Cheesepop® over? Ze smaken ook heerlijk bij de borrel, als topping op een salade of als croutons in je soep.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 3
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 bakje Cheesepop® Gouda 65g
- 1 grote ui
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 70 gr tomatenpuree
- 400 gr kerstomaten in blik
- ½ tl komijn
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl chilivlokken
- 3 eieren
- 1 avocado
- 3 takjes koriander
- Peper en zout
- ½ vers stokbrood
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Slawraps met hoisinkip en groenten
Slawraps worden veel in Korea gegeten. Lekker fris en bovendien koolhydraatarm. Wij vullen de slawraps met hoisinkip. De kip wordt gemarineerd in een zelfgemaakte marinade en krijgt door de hoisinsaus een heerlijk zoete smaak. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
PREMIUMmet video2
Het ruikt en smaakt als vlees, maar dit patatje zuurvlees van Vera komt uit de 3D-printer
Een frietje met wat? Zuurvlees uit de 3D-printer? Jazeker, Rotterdam heeft er sinds vandaag een bijzonder patatje mèt bij. De klassieke combinatie met zuurvlees, maar dan ‘koe-loos’. Bij de Frietboutique, de bedenker, is deze vegan en prijswinnende snack vanaf nu verkrijgbaar. -
Zwarte koffie is het op een na vervuilendste drankje dat we drinken, maar je kunt de schade beperken
Zwarte koffie is het op een na meest vervuilende drankje. Op de eerste plaats? Zijn romige broertje: de cappuccino. Kortom, koffie heeft een grote impact op het milieu. Als consument is het soms moeilijk te bepalen hoe je milieubewust koffie kan drinken. De experts noemen vier belangrijke dingen om op te letten. -
Wat Eten We Vandaag: Paella met knapperige chorizo
Deze klassieke paella heeft een krokante twist. We serveren ‘m namelijk met zelfgemaakte, knapperige chorizo chips. Deze maak je super eenvoudig in de oven en zorgen voor een extra bite in dit overheerlijke Spaanse rijstgerecht.
-
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
-
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
Wat Eten We Vandaag: quiche met sardine en venkel
Deze quiche heeft een zoetzure smaak dankzij de vulling van ui, venkel en sardines. We gebruiken zelfgemaakt deeg. Geen zin of tijd om je eigen deeg te mixen? Koop dan bevroren bladerdeeg.