Wat Eten We Vandaag: Shakshuka met bonen
Shakshuka is een gerecht dat van origine bij het ontbijt gegeten wordt, maar het is ook een ideaal gerecht voor lunch of diner. Deze variant is gemaakt met zwarte bonen, maar leent zich goed om te variëren. Restjes groenten, andere bonen, brood of zuivel kunnen prima worden verwerkt in dit eenpansgerecht.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 400 gr zwarte bonen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- ½ tl komijnzaad
- 1/2 tl chilipoeder
- 400 gr tomatenblokjes
- 100 gr verse spinazie
- 2 eieren
- 1 takje peterselie
- Peper
- Brood naar keuze
- 150 ml magere yoghurt
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje. -
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
Wat Eten We Vandaag: Loaded potato met spekjes en cheddar
Gebakken spekjes, cheddar en zure room: dat klinkt als comfort food. Deze gepofte aardappel is makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten, en zó lekker. -
Wat Eten We Vandaag: Arancini met paddenstoelen
Arancini, oftewel Italiaanse risottoballetjes, maak je in twee stappen, maar het is de moeite dubbel en dwars waard. Deze vegetarische variant is perfect als borrelhapje. Gebruik een restje risotto of maak de risotto uit dit recept. Laat ze net als bitterballen wel kort afkoelen voor je ze eet. Lekker met een pestodip.
-
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier. -
Wat Eten We Vandaag: Gnocchi carbonara
Carbonara vindt zijn oorsprong in Italië. Van restjes pasta, kaas, ei en spek kon men een goedkope maaltijd maken. In Nederland gebruiken we graag room voor spaghetti carbonara, maar in dit recept houden we vast aan het origineel zónder room. Wel gebruiken we gnocchi in plaats van pasta. -
Wat Eten We Vandaag: Witte asperges met Hollandaisesaus, aardappeltjes, ei en ham
Een heerlijk traditioneel recept met het ‘witte goud’ zoals we asperges ook wel noemen. Je serveert de asperges met ei, ham, Hollandaisesaus én gebakken aardappeltjes: succes gegarandeerd en ook nog eens lekker makkelijk om te maken.