Wat Eten We Vandaag: Sinaasappeltiramisu
Sinaasappel in een tiramisu? Jazeker. De frisse sinaasappel gaat perfect samen met de romige mascarpone. Als je eens iets speciaals op tafel wil zetten, dan is dit zeker een goed idee. En of deze sinaasappeltiramisu moeilijk te maken is? Helemaal niet.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 8
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 6 sinaasappels
- 1 citroen
- 7,5 gr rozemarijntakjes
- 140 gr suiker
- 200 ml slagroom
- 500 gr mascarpone
- 300 ml volle yoghurt
- 100 gr sinaasappelmarmelade
- 175 gr lange vingers
- Optioneel: 8 paaseitjes ter decoratie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
PREMIUMKoken & Eten
Ook zo gek op drop? In deze fabriek worden er elke dag 2,5 miljoen gemaakt
Nergens in de wereld worden zoveel dropjes gegeten als in Nederland. En in hartje Nijkerk, aan de Westkadijk, worden al bijna zeventig jaar de Harlekijntjes gemaakt. Dag in dag uit vliegen er 2,5 miljoen van de lopende band. -
Wat Eten We Vandaag: Flower spring rolls
Vandaag start de lente! Dat betekent dat veel bloemen en planten gaan groeien en bloeien. Wist je dat er ook eetbare bloemen bestaan? Deze spring rolls zijn helemaal klaar voor de lente en staan al prachtig in de bloei met deze vrolijke bloemenvulling. -
Koken & Eten
Grieks op tafel: deze zes gerechten geven je avond een mediterraan tintje
Griekenland staat in de top 5 van bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers. Bovendien is Grieks eten bijzonder populair in Nederland. Je kunt het natuurlijk bestellen bij je favoriete restaurant maar de smaken van daar krijg je met deze zes recepten ook makkelijk in je eigen keuken. Eatertainment selecteerde zes Griekse zomermaaltijden. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.
-
Wat Eten We Vandaag: Zoete courgettekoekjes met gember en sinaasappel
Courgettekoekjes zijn een heerlijk tussendoortje en vaak hartig van smaak. Ze worden veelal gemaakt met kaas en diverse kruiden, maar wij doen het net even anders. Ons recept van zoete courgettekoekjes met gember en sinaasappel is een heerlijk variatie op de originele variant. -
Eten op warme dagen: met deze tips maak je het ultieme zomerse gerecht
Van een frisse salade tot een lekker stukje vis of vlees op de barbecue: de zomer is aangebroken en daarmee ook het warme weer. Maar wat maak je nou voor gerecht tijdens een zomerdag? Twee experts geven tips en inspiratie. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger.