Wat Eten We Vandaag: Slanke quiche met boerenkool en spinazie
Deze slanke quiche is ideaal voor wie minder koolhydraten wil eten en meer groenten.
Delen per e-mail
Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten
Ingrediënten
- 250 ml half volle melk
- 5 eieren
- 2 eiwitten
- 100 g babyspinazie
- 100 g gesneden boerenkool
- 20 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 kleine rode ui
- 2 el olijfolie
- 1 bakje tuinkers
- Selderijzout
- Peper
Bereiding
1. Verhit de oven voor tot 180 graden Celsius. Bekleed de ovenschaal met bakpapier of vet de ovenschaal lichtjes in met olijfolie.
2. Snijd de helft van de rode ui in dunne ringen. Bewaar dit als topping. Snijd de rest van de ui in kleine blokjes.
3. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de 2 el olijfolie toe. Voeg de gesneden rode ui, babyspinazie en boerenkool toe. Verhit dit totdat de spinazie geslonken is. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
4. Voeg in een kom de eieren, het eiwit, de melk, Parmezaanse kaas, selderijzout en peper samen. Voeg de spinazie-mix toe en roer goed door. Giet het in een ovenschaal.
5. Verdeel de uienringen over de ovenschaal. Bak de quiche in de oven tot de eieren stevig zijn. Dit duurt ongeveer 55 minuten.
6. Laat de quiche 10 minuten afkoelen voordat je hem serveert. Voeg vlak voor het serveren tuinkers toe als garnering.
Kijk voor meer recepten op 24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van Koken&Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
De bakkende mannen gaan aan kop bij Heel Holland Bakt
In de vierde aflevering van Heel Holland Bakt - die werd bekeken door 3,1 miljoen kijkers - beoordeelden juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de baksels van zeven overgebleven kandidaten. Ze maakten - gewoon in de tent - een rondje door Europa. Opvallend is dat vrouwen het tegen de mannen afleggen. -
PREMIUMVoor jou getest
Deze instantnoedels uit de supermarkt komen als beste uit de test
Ze zijn hartig, supergoedkoop én snel klaar: instantnoedels. Welke het lekkerst wegslurpen? Onze panelleden geven hun ongezouten mening. -
Koken & eten
Met deze tip knoei jij nooit meer met fastfood in de auto
Nu we niet meer in het restaurant kunnen zitten, eten we ons eten na het afhalen steeds vaker in de auto op. TikTok-gebruiker Mariale Marrero deelde een video hoe je je McDonald's eet zonder rommel achter te laten én je hele menu in één hand vasthoudt. -
Wat Eten We Vandaag: Klassieke flan met lavendel en perzik
Een feestelijk gerecht uit het boek De Brabander Bakt van Hidde de Brabander. Het klassieke puddingdessert krijgt ditmaal een bodem van amandeldeeg. -
PREMIUM
Johan ging fanatiek barbecueën om de dood van zijn vader te verwerken: 'Toen was het hek van de dam’
Johan Kwakernaat (37) uit Puttershoek ging anderhalf jaar geleden barbecueën om de dood van zijn vader te verwerken. Sindsdien kookt hij de sterren van de hemel, heeft hij duizenden volgers op sociale media én gaat hij workshops geven. ,,Ik hoop mensen te kunnen inspireren.”
-
Koken&Eten
Van 20 glazen wijn per week naar 0: 'Ik slaap beter en ik ben mentaal sterker’
Half januari worden de goede voornemens op het gebied van eten en drinken massaal in de ijskast gezet om vervolgens zoet of vet voedsel te bestellen. Ook de drank komt weer op tafel, zo blijkt uit cijfers van een grote bezorgservice. Ervaringsdeskundige Esther ten Hove vermoedt dat mensen met te veel voornemens tegelijk beginnen. ‘Je lichaam draait op routine.’ -
Wat Eten We Vandaag: Vegan chili sin carne met guacamole
Dit heerlijke Mexicaanse gerecht wordt deze keer zonder vlees geserveerd, maar is nog steeds net zo lekker. -
Franse peuter stikt in stukje worst, ouders slepen vleeswarenleverancier voor rechter
De topman van vleesleverancier Herta moet maandag in het zuidwesten van Frankrijk voor de rechter verschijnen wegens de dood van een 2-jarig jochie. Hij stikte in 2014 in een stukje knakworst van het bedrijf. Dat wordt nu dood door schuld verweten ‘door kennelijk opzettelijke schending van een veiligheids- of voorzichtigheidsverplichting’, meldt de Franse nieuwszender France Info.