Wat Eten We Vandaag: Stamppot van makreel, snijbonen en rucola
Deze stamppot op basis van makreel heeft veel smaak, is weer een wat anders en staat binnen twintig minuten op tafel.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 500 gr stamppot of kruimige aardappelen
- 300 gr gesneden snijbonen
- 2 el pitloze zwarte olijven
- 165 gr gerookte makreelfilet
- 125 ml crème fraîche
- 50 gr geraspte oude kaas
- 85 gr rucola
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
PREMIUM2
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
Wat Eten We Vandaag: Zuurkoolstamppot met krokante pancetta en geitenkaas
De naam zegt het al: zuurkool heeft een zure smaak, en valt daarom goed te combineren met zoute pancetta en romige geitenkaas. Een vullende winterse maaltijd met een diversiteit aan smaken. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
PREMIUM2
Geen opvolgers voor de wijnbouw: ‘Een wijngaard is niet alleen maar romantiek’
Wijnboeren kunnen geen opvolgers vinden waardoor wijngaarden verdwijnen. Zorgelijk, vinden wijnboeren in de Achterhoek. ,,Nu weten we hoe we goede wijn kunnen maken, maar hebben we geen opvolgers.”
-
Wat Eten We Vandaag: Groene lasagne met wilde zalm
Deze lasagne heeft zijn groene kleur te danken aan spinazie en dille. Je kunt zelfs voor groene lasagnebladeren kiezen. Samen met de zalm en zelfgemaakte bechamelsaus heb je een heerlijk romig gerecht, waarbij de oven het grootste deel van het werk doet. -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Bitterballen in alle smaken: deze bar heeft klassieke maar ook met tomaat en mozzarella
Rotterdam heeft een heuse bitterballenbar. Inderdaad, een bar met ballen. Gevuld met rundvlees, kaas of garnaal. Of biet, tomaat, mozzarella, spinazie, gorgonzola, chili of truffel. En nog veel meer. De bar is sinds een paar weken open. ,,Waarom bitterballen? Waarom niet?’’ -
PREMIUMcolumn
Hij vindt het belachelijk, naar Londen vliegen. Als het kan, moet je ‘meedoen met het klimaat’
‘Wil je ook een koffie?’ Ik bied de man een koffie aan en ga tegenover hem zitten. Het is autoshowroomkoffie, met een aantrekkelijke omlijsting van fijne barkrukken, een koekje en een verse krant, maar het blijft zo’n poederkoffie, concluderen we bij de eerste slok. Wel de start van een gesprek.