Sticky bloemkool met rijst
Volledig scherm
Sticky bloemkool met rijst © 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Sticky bloemkool met rijst

We delen niet alleen de ideale ‘sticky woksaus’ voor bloemkool, deze sesamsaus is lekker bij zo’n beetje alle ingrediënten. Blijf dus vooral variëren. 

Hoofdgerecht
2-4 personen
35 minuten (inclusief wachttijd)

Ingrediënten

Bloemkool
1 bloemkool (ongeveer 1 kilo)
- 120 g bloem
- 230 ml water, plus extra
- ½ tl knoflookpoeder
- 1 el sesamzaadjes
- zeezout en gemalen zwarte peper, naar smaak

Sticky sesamsaus
50 ml zoute sojasaus
- 2 el ahornsiroop
- 1 el geroosterde sesamolie
- 1 el rijstazijn
- 1 el tomatenpuree
- 1 el chilipasta (optioneel)
- 2 teentjes knoflook, gepeld en fijn geraspt
- 4 cm verse gember, geschild en fijn geraspt
- 1 el sesamzaadjes
- 2 bosuien in ringen gesneden

Sticky bloemkool met rijst
Volledig scherm
Sticky bloemkool met rijst © 24Kitchen

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s.