Wat Eten We Vandaag: Sticky kip met rijst en wokgroenten
Een lekkere én snelle avondmaaltijd, dat is dit gerecht. De sticky kipstukjes bak je in een zelfgemaakte marinade. Deze gebakken kipstukjes zijn zoet, kleverig en overheerlijk. Ook bij kinderen zal dit gerecht ongetwijfeld in de smaak vallen.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: Vlees
Ingrediënten:
- 4 kippendijen
- 1 limoen
- 1 cm gember, geraspt
- 6 el sojasaus
- 2 el oestersaus
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el maïzena
- 1 el water
- 2 el honing
- 150 gr witte rijst
- 400 gr Chinese wokgroenten
- 1 tl zwarte peper
- 20 gr cashewnoten
- ½ bosje koriander
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMcolumn
Hij vindt het belachelijk, naar Londen vliegen. Als het kan, moet je ‘meedoen met het klimaat’
‘Wil je ook een koffie?’ Ik bied de man een koffie aan en ga tegenover hem zitten. Het is autoshowroomkoffie, met een aantrekkelijke omlijsting van fijne barkrukken, een koekje en een verse krant, maar het blijft zo’n poederkoffie, concluderen we bij de eerste slok. Wel de start van een gesprek. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
Zwarte koffie is het op een na vervuilendste drankje dat we drinken, maar je kunt de schade beperken
Zwarte koffie is het op een na meest vervuilende drankje. Op de eerste plaats? Zijn romige broertje: de cappuccino. Kortom, koffie heeft een grote impact op het milieu. Als consument is het soms moeilijk te bepalen hoe je milieubewust koffie kan drinken. De experts noemen vier belangrijke dingen om op te letten. -
Wat Eten We Vandaag: Quiche met ricotta, tomaten en geitenkaas
Een quiche is altijd goed! Wij vullen deze hartige taart met ricotta, vrolijk gekleurde cherrytomaten en courgette, afgetopt met geitenkaas. De quiche kan zowel warm als koud geserveerd worden. Stukje over? Heerlijk als lunch voor de volgende dag.
-
PREMIUM8
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Overnight oats met hazelnootpasta
’s Ochtends geen tijd of zin om ontbijt te maken? Deze overnight oats maak je de avond van tevoren: een overheerlijk én voedzaam ontbijt. Wij maken de overnight oats met hazelnoten, hazelnootpasta en witte chocolade. Afgetopt met verse aardbeien voor extra vitaminen. -
Koken & Eten
Eten voor onder 2,50 euro: met deze 5 recepten lukt dat moeiteloos
Lekker koken zonder dat je geld meteen op is? Het kan. Eatertainment geeft vijf budgetgerechten die allemaal minder dan 2,50 euro kosten.