Wat Eten We Vandaag: Tajine met kikkererwten, abrikozen en eendenborst
Een tajine brengt sfeer in de keuken en smaak op je bord. Gebruik je een tajine voor de eerste keer, laat deze eerst 24 uur weken in water. Zo voorkom je dat de tajine barst tijdens het koken. Deze tajine met groenten en eendenborst smaakt heerlijk met een stukje Turks- of platbrood.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten + 40 minuten wachttijd
Aantal porties: 2 personen
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 buisje saffraan
- 200 ml zwarte thee, met appel- en vanillesmaak
- 20 gedroogde abrikozen
- 150 gr aardappelen
- 1 rode ui
- 1 (graffiti) aubergine
- 1 courgette
- 150 gr wortels
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 3 el zonnebloemolie
- 70 gr tomatenpuree
- 150 gr kikkererwten
- Schil van 1 citroen
- 1½ el ras el hanout
- Peper en zout
- 1 eendenborstfilet
- 2 takjes peterselie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
-
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische empanadas met kastanjechampignons
Empanadas zijn pasteitjes uit de Argentijnse keuken die zowel met een hartige als zoete vulling worden gemaakt. Empanadas kun je gemakkelijk zelf maken met kant-en-klaar bladerdeeg. Over het algemeen worden ze gevuld met gehakt, maar wij gaan voor een vegetarische vulling en dat is net zo lekker. -
Wat Eten We Vandaag: Citroen-witte chocolade kwarktaart bites
Deze knapperige bites hebben een frisse, eiwitrijke binnenkant en een zoete topping van witte chocolade. Eet ze als toetje, neem ze mee tijdens de picknick of eet ze lekker als snack. Je kunt ze vergelijken met mini cheesecakes. -
PREMIUMLa Viestana1
Levendig, zonnig en verrukkelijk: dit is een plek waar je vaker wilt eten, bellisimo!
Voor wie geregeld een snuif van bella Italia nodig heeft, is La Viestana in Lathum de oplossing. Levendig, zonnig en met verrukkelijk eten. Dit is een plek waar je vaker naar toe wilt.Lathum -
Wat Eten We Vandaag: Geroosterde venkel uit de oven met kipdrumsticks
Venkel, room en kaas zijn een match made in haven. In dit gerecht zit deze gouden combinatie van ingrediënten verwerkt. Dit ovengerecht maken we af met krieltjes en kip voor een goed gevulde maaltijd.
-
Wat Eten We Vandaag: Thaise soep met kip en groenten
-
-
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger.