Wat Eten We Vandaag: Toast met rosbief en ‘smash’ van erwten en edamame bonen
Deze lunch zit vol met groenten en is een plaatje om te serveren. De ‘smash’ is een heerlijke groene spread van erwten en edamame bonen, ook wel bekend als sojabonen. Door de citroen kort te grillen, krijgt deze een lekkere, rokerige smaak. Heerlijk als finishing touch.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: lunch
Ingrediënten:
- 150 gr erwten
- 150 gr edamame bonen
- 1 takje munt
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 tl grof zeezout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- 4 sneetjes robuust brood
- 1 citroen
- Handje amandelen, ongezouten
- 4 plakken rosbief
- ½ bosje tuinkers
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
Beter Eten
Waarom het vreemd is om te stunten met varkenshaas: ‘Een varken heeft er maar twee’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Natuurlijk willen slagers méér vlees verkopen, maar wel van minder dieren. Dat betekent: van kop tot staart. -
PREMIUM12
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Wat Eten We Vandaag: Vegan havermout bowl met gebakken banaan & noten
Een havermoutontbijt zorgt voor een energieke start van de dag. Havermout is namelijk een bron van eiwitten, vezels en ijzer. Dankzij de gebakken banaan krijgt het ontbijt een zoete, gekarameliseerde smaak. -
Beter Eten
Waarom het tussen je oren zit dat je gelukkig wordt van ongezond eten en drinken
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op gebied van eten en drinken. Met deze tips van psychologen hou je je goede voornemens langer vol dan tot Quitters Day. En de beloning is groot.
-
Wat Eten We Vandaag: Noedels met spareribs
Een stoere maaltijd met bier én spareribs. Door de noedels in bier te koken krijgen deze een heerlijke, volle en zoete smaak. Gebruik een donker biertje voor een nog rijkere smaak. In de zomer kan je de spareribs natuurlijk ook op de barbecue bereiden. -
-
-
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
Wat Eten We Vandaag: Toast met pesto, mozzarella en parmaham
Waan je even in Italië met deze toast belegd met pesto, mozzarella en parmaham. Een zomerse lunch met de smaken van Italië. In nog geen 5 minuten staat deze heerlijke toast op tafel. Gebruik glutenvrij brood voor een glutenvrije lunch.