Wat Eten We Vandaag: Turkse Pizza
Lahmacun, oftewel: Turkse Pizza. Een snelle hap voor na het stappen? Fout! Als je zelf het deeg maakt, kan het een culinair hoogstandje worden.
Ingrediënten
- 4 wraptortilla’s
of optioneel: zelfgemaakt deeg
- 250 g bloem + om te bestuiven
- 1 tl suiker
- half zakje gist
- 75 ml melk
- 75 ml water
- 1 tl zout
Gehaktmengsel
- 150 g lamsgehakt of rundergehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1 gepelde tomaat
- 1 tl paprikapoeder
- 1 rode ui
- ½ bosje munt
- 1 bos bladpeterselie
- 1 rode peper
- 50 ml water
Optioneel als extra: kip döner topping
- 160 g kiprollade in dikkere plakken gesneden
- 2-3 tl dönerkruiden
- 8 plakken kaas
Topping
- 100 g ijsbergsla
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- knoflooksaus
- pepersaus
Extra nodig:
Keukenmachine, rolstok of deegroller, bakpapier
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Baklava
Baklava: een zoete lekkernij van filodeeg en pistachenoten. De vele knapperige laagjes worden aan elkaar geplakt met suikerwater en een vulling van gemalen pistachenoten. Heerlijk als dessert of bij de thee. -
PREMIUM
Berlijn, Barcelona en Marokko: zo gaat Femke (49) elk jaar gratis op vakantie
Je moet je huis netjes en schoon achterlaten voordat je vertrekt, maar dan kun je gratis vakantie vieren in het huis van een ander. Femke Breukels uit Utrecht is fanatiek huizenruiler: ,,We hebben al 10.000 euro bespaard.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Slastamp met gebakken sliptongen
Als je sliptong eet is eentje niet genoeg. Niet alleen doordat de sliptong een redelijk klein visje is, maar ook omdat het gewoon heel lekker is. Met sliptong kun je bovendien bijna eindeloos variëren, vanavond lekker met een slastampje! -
Wat Eten We Vandaag: Marokkaanse kippastei
Deze Marokkaanse kippastei is een lekkere combinatie van hartig en zoet, doordat je naast ui en filodeeg ook kaneel en poedersuiker toevoegt. Het kost wel wat tijd, maar het resultaat is om van te smullen. -
PREMIUM
Winnaar Heel Holland Bakt bakt vegan maar het moet wel lekker zijn: 'Ik ben een luxepoes'
Enzo Pérès-Labourdette (30) is de winnaar van het negende seizoen van Heel Holland Bakt. De uitbundige kunstenaar en illustrator imponeerde met zijn creatieve, plantaardige baksels zelfs topbakker Robèrt van Beckhoven. Het was wel aanpoten tijdens de opnamen. ‘Ik ben kilo's afgevallen.’
-
Mijn bevalling
Esmee krijgt kind met mannenstel: ‘Toen mijn vliezen braken, kwamen ze meteen dweilen’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Deze week: Esmee Ros zette haar kind op de wereld in een meeroudergezin. -
Koken & Eten
Met dit trucje van Julius Jaspers maak je je taaie BBQ-vlees lekker zacht
Een goede BBQ’er of grillmaster zorgt voor niet te veel variëteit op het vuur, schrijft barbecue-expert Julius Jaspers in zijn nieuwe boek. Want dan kun je zelf ook genieten van de gezelligheid aan tafel. -
PREMIUMMet video
Recordaantal vacatures: thuiswerken, tiny house en korte werkweek als lokkertjes
Een recordaantal vacatures staat open, waardoor werkgevers van alles uit de kast halen om personeel te werven. Maar is een scooter of een tiny house wel genoeg?