Wat Eten We Vandaag: Varkenshaas-traybake met spek, champignons en aardappel
Deze overheerlijke traybake bestaat uit varkenshaas in knapperig spek en geroosterde aardappeltjes en groenten. In de tijd dat de schaal in de oven staat, heb je alle tijd om je keuken op te ruimen, zodat je na het eten lekker op de bank kunt ploffen.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 30 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 200 gr krieltjes met schil
- 50 gr ontbijtspek
- 200 gr varkenshaas
- 200 gr kastanjechampignons
- 2 rode uien
- 1 gele paprika
- 2 takjes tijm
- 1 el olijfolie
- 1 tl zout
- ½ tl peper
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
‘Alles is duurder geworden. Veel collega’s hebben het niet gered’
Rome heeft flink te lijden gehad van de corona-pandemie. Ongeveer een kwart van de economie in de Italiaanse hoofdstad is direct of indirect afhankelijk van het toerisme. Nu zijn de toeristen weer terug. -
PREMIUM
Wilfred kijkt voor zijn werk in afvalemmers: 'Negen van de tien mensen reageren enthousiast’
Koffiedik, aardappelschillen en ja, ook de stinkende resten van je met knoflooksaus doordrenkte bezorgmaaltijd: Goud waard, willen afvalverwerkers van de daken schreeuwen. Toch belandt het in de grijze kliko. En dus in de verbrandingsoven. ,,Mensen denken: ‘vies’, maar ze moeten gaan denken: ‘compost.’” -
Wat Eten We Vandaag: Witte asperges met Hollandaisesaus, aardappeltjes, ei en ham
Een heerlijk traditioneel recept met het ‘witte goud’ zoals we asperges ook wel noemen. Je serveert de asperges met ei, ham, Hollandaisesaus én gebakken aardappeltjes: succes gegarandeerd en ook nog eens lekker makkelijk om te maken. -
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. -
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door.
-
PREMIUMMet video
Populaire TikTok-chef zet eindelijk masker af: ‘Nooit verwacht dat het zover zou komen’
Wat uit nieuwsgierigheid begon, is ondertussen beter een uit de hand gelopen hobby te noemen. De 30-jarige chef Robin is met zijn razend populaire kanaal Haagschekeuken een vaste waarde op TikTok. Hij verscheen jaren anoniem, maar nu heeft hij eindelijk zijn gezicht onthuld. ,,Een lach op het gezicht van mijn maatjes toveren is meer waard dan wat dan ook.” -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
Wat Eten We Vandaag: Pad Thai met mihoen, peultjes en garnalen
Pad Thai is een bekend groentegerecht uit Thailand en is zeer populair in Azië onder meer vanwege de lage prijs. Het gerecht bestaat uit een combinatie van groenten, ei en vis, vlees of een vleesvervanger. Wij gaan voor deze overheerlijke variant met garnalen.